ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАМИРЕН / KAMIREN

Съдържа докзазосин, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриев нишестен гликолат тип А, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат

Предназначение

КАМИРЕН помага при повишено артериално налягане и симптоматика, свързана с увеличена простатна жлеза – трудно и често уриниране. Механизмът на въздействие се свързва с активната съставка доксазосин: благодарение на нея се разширяват кръвоносните съдове, отпуска се мускулатурата около пикочния мехур и простатата.

Как се приема

Приемът на този медикамент се назначава от лекар. Дневната доза и продължителността на лечението са в зависимост от диагнозата и начина на повлияване. Таблетките се поглъщат с вода – без дъвчене и стриване. Могат да се приемат преди, по време или непосредствено преди хранене.

При лечение на хипертония лечението започва с дневна доза от 1 мг, която се приема вечер преди лягане. Тя може да бъде увеличавана плавно под лекарски контрол, но не повече от 16 мг дневно.
За увеличена простата или доброкачествена хиперплазия началната доза също е 1 мг – вечер, преди лягане. Нарастването й до оптималното за конкретен пациент е до 8 мг.

По-ниски дози се препоръчват за пациенти с чернодробни увреждания.

Ако пациентът пропусне прием, лечението продължава на следващия ден с обичайната доза. Не трябва да се взема по-висока с цел компенсиране на пропуснатото. При предозиране са възможни смущения, които изискват медицинска помощ: понижаване на кръвното до слабост и световъртеж, прималяване, замайване. В очакване на медицинска помощ пациентът трябва да легне, като постави главата си по-ниско и лежи с леко повдигнати крака.

Лечението с КАМИРЕН не бива да се прекратява без лекарско одобрение. Ако по някаква причина то се прекъсне за няколко дни, при възстановяване отново се започва с минималната доза от 1 мг.

Възможни нежелани ефекти

Често коментирани странични ефекти от КАМИРЕН са инфекции в дихателната и отделителната система, световъртеж, замайване и сънливост, главоболие, тахикардия, ниско кръвно и загуба на равновесие при изправяне, ринит, кашлица и задух, запушен нос, болки в корема, гадене и повръщане, пресъхване на устата. Възможно е пациенти да имат оплаквания от болки в мускулите, болки в гърба или в гърдите, сърбежи, отоци на крайниците, цистит.

По-рядко е съобщавано за алергични реакции, пристъпи на подагра, болки в ставите, тремор, инсулти, безсъние, депресии и тревожност, стенокардия, смущения на слуха, газове, запек, възпаление на стомаха и червата, импотентност, оток на лицето, кървене от носа, чернодробни смущения.
Има и редки случаи на мускулна слабост и крампи, твърде често уриниране, зрителни смущения, отклонения в кръвни показатели, горещи вълни, хрипове, косопад, хепатит, подкожни кръвоизливи, продължителна и болезнена ерекция, общо неразположение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КАМИРЕН не трябва да се взема при алергия към някоя от съставките на медикамента, както и към други медикаменти от типа хиназолини.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с хиперплазия на простатата, които имат и ниско кръвно налягане; при инфекция или запушване на пикочните пътища, при камъни в пикочния мехур; при анурия/ инконтиненция, при бъбречни заболявания. Не се препоръчва за пациенти с ортостатична хипотония.

Необходима е преценка за безопасността на лекарството за пациенти, които са със сърдечни или чернодробни заболявания.

Не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва прием по време на кърмене. При бременни е допустимо прилагане като крайна мярка и само под лекарски контрол.

Страничните ефекти влошават качествата, необходими за безопасно шофиране; не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини за времето, в което се приема КАМИРЕН.

Взаимодействие с други медикаменти

Анализът за възможно съвместяване с други медикаменти е задължителен преди назначаването на КАМИРЕН. Особено внимание се изисква, ако пациентът приема и други лекарства за регулиране на сърдечната дейност и артериалното налягане.

________
Усреднена цена в аптеките – 7.00 лв за 30 таблетки по 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *