ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болките в гърба и шията са признак за диабет?

Нови изследвания сочат, че болките в гърба може да са един от симптомите на заболяването

болки в гърба
Данните сочат, че 35% от хората, страдащи от диабет, се оплакват и от болки в гърба

Всеки е изпитвал болки в гърба и врата, но в повечето случаи това не е повод за притеснение. Често причината за болезнените усещания е прекалено дългото застояване пред компютъра, травма или увреждане, породено от наднормено тегло. В някои случаи обаче, болките може да са симптоми на коварно заболяване.

Проучване на Университета в Сидни стига до заключението, че болките в гърба и шията са често срещани при хора, страдащи от диабет.

Анализът на получените данни сочи, че 35% от хората, страдащи от диабет, се оплакват и от болки в гърба, а при 24% от болните се наблюдават и болки в областта на врата.

Според лекарите, при хората с диабет тип 2 това най-често е свързано с наднорменото тегло и липсата на физическо натоварване. Смята се също, че болките в гърба и шията може да са причинени от високите нива на глюкоза в кръвта, които водят до развиване на диабет.

Заключенията на учените и лекарите се основават на анализ на статистичестическите резултати. Те възнамеряват да проведат още изследвания, за да се докаже дали има връзка между двете състояния.

В света има повече от 380 милиона, страдащи от диабет и броят им нараства ежегодно. Лекарите са категорични, че за превенция и на двете състояния са ключови поддържането на нормално тегло и физическата активност.

Въпреки че трябва да се направят още проучвания по въпроса, за да има окончателен отговор, медицинските лица съветват да не се отлага прегледът при специалист, ако изпитвате болки в гърба.

При съмнения за диабет и проява на някой от симптомите е изключително важно лечението да започне незабавно.

Източник: zdrave.to

За хора страдащи от диабет препоръчваме Канела с хром и цинк. Комбинацията от съставки спомага за регулирането кръвната захар, нормализира нивата на холестерол и действа благоприятно при забавен метаболизъм.

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *