Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦЕФАСИЛИМАРИН / CEFASILYMARIN

Съдържа сух екстракт от бял трън, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, колоиден силициев диоксид, коповидон, магнезиев стеарат, кросповидон, повидон, макрогол, хипромелоза, талк, титанов диоксид, железен оксид червен и кафяв, полиакрилатна дисперсия

Предназначение

ЦЕФАСИЛИМАРИН е лекарствен продукт на растителна основа, подходящ за лечение на хронични чернодробни заболявания. Помага при чернодробна цироза, чернодробни възпаления и при последици от токсични въздействия. Не е приложим при остри състояния.

Как се приема

По една таблетка ЦЕФАСИЛИМАРИН се взема два или три пъти дневно, според лекарското назначение: сутрин и вечер или сутрин, на обяд и вечер. Таблетките се поглъщат цели, без да се сдъвкват или стриват. Продължителността на приема се определя от лекуващия. Продуктът е подходящ за деца над 12 години и за възрастни.

Ако пациентът пропусне прием, таблетката се взема в следващото планувано време; не трябва да се увеличава дозата с цел компенсиране.

Макар предозирането да не причинява тежки странични ефекти, приемът на по-висока от определената доза не е препоръчителен.

При терапията с този медикамент е добре за черния дроб приемът на алкохол да се прекрати.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ЦЕФАСИЛИМАРИН може да стане причина за някои странични ефекти, които се проявяват обикновено в лека форма и не са чести. Касае се за стомашно-чревен дискомфорт, спазми и разстройство.

Не са изключени и алергични реакции, изразени в кожни обриви и/или дихателни затруднения (диспнея, недостиг на въздух). При поява на подобни симптоми приемът се прекратява; необходима е консултация с лекуващия или медицинска намеса – според състоянието.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦЕФАСИЛИМАРИН е противопоказан при данни за алергия към активната съставка – екстракт от бял трън, или към някое от спомагателните вещества.

Не трябва да се употребява при бременност и кърмене.

Противопоказан за деца под 12 години.

Ако по време на терапията с продукта се развие симптоматика, насочваща към влошаване на чернодробните функции (пожълтяване на кожата и склерите, потъмняване на урината или изсветляване на екскрементите), приемът се прекратява. Необходима е медицинска намеса.

Взаимодействие с други медикаменти

Допускат се лекарствени взаимодействия на ЦЕФАСИЛИМАРИН с други медикаменти, при което се налагат корекции в дозирането им и в режима на прием. Тези зависимости все още не са добре изследвани, поради което всяка нагласа за паралелен прием следва да се оцени откъм възможните рискове за здравето на пациента.

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за 20 таблетки по 105 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *