ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топ онколог: 10 съвета против рак и при високо кръвно

Известният онколог Дейвид Ейгъс, ръководител на Центъра за онкологични заболявания и приложна молекулярна медицина в Уестсайд в Калифорния, дава ценни съвети

онколог
Известният онколог Дейвид Ейгъс

Препоръките на американския онколог не са насочени само и единствено към здравословния начин на живот. Когато хората чуят „здравословен начин на живот“ мнозина са склонни да игнорират темата. Този израз предизвиква изказвания от рода на „това е клише“, „много е общо, не се отнася за моето заболяване“, „трудно е, не мога да ги спазвам“ и така нататък.

Почти всеки човек носи в себе си ракови клетки. Въпрос на време и обстоятелства е те да се активират. Всеки трети жител на планетата страда от високо кръвно налягане, диабет, заболявания на храносмилателния тракт. Стресът, депресията, паник атаките, наднорменото тегло – списъкът на заболяванията, които са се превърнали в епидемия може да продължи. В голямата си част тези заболявания са и хронични. Ето защо наставленията на популярния онколог трябва да бъдат последвани. Никой не е защитен дотогава, докато сам не се погрижи за своето здраве. Така не само ще си осигури допълнителни години живот, но и ще направи лечението много по-лесно и ефективно.

За да разрешите някои проблеми, ще е нужно да работите усилено, може би дори да надмогнете себе си. Но най-важното е, че трябва да сте наясно защо искате да останете здрави. Например, за да отглеждате деца и да имате време да играете с внуците. И още по-добре – с правнуците. Поставете си конкретна цел, която ще ви вдъхнови и не се отказвайте, докато не постигнете конкретни резултати.

Ето една проста истина, която трябва да ви накара да се замислите

И не само да мислите, но и да действате!

Какво ще се промени, ако имате наднормено тегло и направите необходимото, за да се освободите от него?

– Първо: почти сигурно е, че имате високо кръвно налягане. Ако отслабнете, кардиологът ще преразгледа лечението ви и ще ви назначи нови лекарства. Възможно е дори някои от тях да отпаднат, тъй като налягането ще се коригира по естествен начин.

– Второ: ще се справите с омазняването на черния дроб. Нека не се заблуждаваме – всеки човек, който носи върху себе си бремето на излишните килограми, има мазен черен дроб. Ако омазняването на този толкова важен орган не се ликвидира, неусетно може да стигнете и до чернодробна онкология.

– Трето: ще намалите натоварването на ставите. Излишно е да се уточнява колко много ползи има това.

Този списък може да продължи и навярно ще завърши с факта, че по-слабата фигура подобрява самочувствието и настроението. Човек става по-уверен и спокоен, редуцира се стреса. А, че всички болести идват от нерви е истина, която не се нуждае от конкретни научни доказателства.

Препоръки за дълъг и здравословен живот

Ден без движение = пакет изпушени цигари

Физическата активност, разбира се, удължава живота, а заседналият начин на живот увеличава риска от развитие на различни съдови и сърдечни заболявания, онкология и други сериозни болести. Ако човек седи неподвижно в продължение на 6 часа, тогава на тялото се нанася същата вреда, както ако пушите по една кутия цигари всеки ден.

За да подобрите здравето си, не е нужно да се изтощавате с тежки тренировки. Достатъчно е да направите една дълга разходка вечер, преди да си легнете, да ходите пеша на работа или да се изкачвате по стълбите, вместо да ползвате асансьор. Физическата активност трябва да бъде умерена и приятна.

Наблюдавайте кръвното налягане и пулса

Известният онколог съветва редовно да измервате кръвното налягане, сърдечната честота и да следите нивата на холестерола и кръвната захар. При наличие на хронични заболявания е необходимо да се отнасяте към здравето си със специална отговорност. Препоръчително е хората на възраст от 18 до 30 години да преминават годишни превантивни прегледи, а тези, които са над 40 години два пъти годишно да се подлагат на цялостен медицински преглед.

Наблюдавайте показателите за кръвно налягане, пулс и други, така че ако е необходимо да известите лекаря и той да е в състояние да проследи динамиката на състоянието на вашето здраве.

Хранете се с удоволствие и при необходимост

Не си струва да обясняваме каква вреда причинява бързо хранене. Преработените храни трябва да се избягват. Нужно е да сте внимателни с прясно изцедените сокове. Те не съдържат толкова фибри, колкото свежите плодове. В допълнение, в тях има много бързи въглехидрати. Подобна е ситуацията с продукти, които се разбиват с блендер. Тялото бързо ги усвоява, по-малко енергия се изразходва за храносмилането и нивото на глюкозата в кръвта се повишава.

По-добре е да откажете безразборното похапване и да се храните 3 пъти на ден. Това свежда до минимум риска от диабет. Но има и изключения. Например, фракционното хранене (през 3 часа, по малко) може да бъде показано при наличие на храносмилателни заболявания. Привържениците на такова хранене се съсредоточават върху факта, че ако не ядете често, гладът се засилва и можете да изядете много повече на закуска, обяд или вечеря. Но експертите в областта на метаболизма обясняват, че за човека трите хранения на ден са съвсем естествени. Ако има проблеми с наднорменото тегло, тогава можете просто да намалите съдържанието на калории и да изберете оптимална диета, в зависимост от характеристиките на тялото.

Необходимо е да се обогати диетата с пресни плодове и зеленчуци. Те съдържат много естествени витамини и минерали.

Оптималната диета, казва специалистът, която ще ви помогне да отслабнете, е средиземноморската. Тя включва приема на зърнени храни, зеленчуци, плодове, риба и зехтин. Що се отнася до месото, най-добрият вариант е да хапвате месо 2 пъти седмично. То може да е птиче, може и да е крехко телешко, или нетлъсто свинско. Още толкова трябва да са и блюдата, които съдържат риба и други морски дарове.

Относно алкохола – препоръчително е да се намали консумацията. Ако сте в състояние дори се откажете от него, въпреки че някои експерти съветват да се пие чаша сухо вино вечер на вечеря.

Спазвайте режим на посещение при лекаря и лекувайте възникналите заболявания навреме

Режим на деня, режим и на посещение при лекаря – това е основното, което всеки, които е загрижен за здравето си, трябва да спазва. Дневният режим е задължителен за хората, които имат хронични и трудно лечими заболявания, Придържането към определена рутина на ежедневието е важно, за да се чувствате добре.

Хранете се и лягайте да спите по едно и също време. Откажете се от лошите навици. Ако пушите – не преминавайте към електронни цигари, те могат да бъдат по-опасни отколкото се предполага. Отделете време за почивка – седмична, месечна и годишна. Консултирайте се с лекар своевременно и всяка година задължително поне веднъж отделете време, за да си направите цялостен медицински преглед с необходимите изследвания – кръв, урина и т.н.

Както виждате, съветите на известният онколог не са нещо сложно и трудноизпълнимо. Нужно е повече дисциплина и желание да запазите или да подобрите здравето си, по начин достъпен за всеки.

***

Кой е Дейвид Ейгъс?

Дейвид Ейгъс е професор по медицина. Той е здравен експерт и е написал две от най-продаваните книги на здравна тематика, според класацията на „Ню Йорк Таймс“: „Краят на болестта“ и „Кратко ръководство за дълъг живот“. Последната е издадена и в България, но тиражът ѝ отдавна е изчерпан.

Дейвид Ейгъс е познат и като лекар на Стив Джобс, с когото се среща след като диагнозата му е била потвърдена. Времето, което двамата прекарват, остава незабравимо за известният онколог. По негов съвет професорът започва да носи едни и същи черни пуловери, комбинирани с класическа бяла риза.

Някои от най-известните му препоръки – всеки ден взимайте статини, за да предотвратите сърдечните заболявания и забравете за йогата са срещнали неодобрение сред колегите му, но д-р Ейгъс казва, че предпочита да вижда света в черно и бяло – подобно на начина, по който се облича. Лечението, според него, трябва да бъде достъпно и бързо. Затова той отделя по-голямо внимание на предотвратяване на заболяванията и превенцията.

Източник: www.lamag.com

B17 Комплекс Форте: витамин Б17 (B17 100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил
B17 Комплекс Форте: витамин Б17 (B17 100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *