ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РИНАТИОЛ / RHINATHIOL

Съдържа карбоцистеин, захароза, метил парабен, карамел като оцветител, канелено масло, ароматна тинктура, натриев хидроксид, вода

Предназначение

РИНАТИОЛ е сироп за кашлица с активна съставка карбоцистеин. Муколитик; препоръчва се при възпаление на дихателните пътища със затруднено отхрачване. Приемът на сиропа подпомага втечняването на задържаните жилави секрети и улеснява изхвърлянето им.

Продуктът се предлага във вариант за възрастни с 5% концентрация на активното вещество, и с 2% – за деца под 15 години.

Как се приема

Сиропът се назначава от лекар като елемент от комплексно лечение на дихателни инфекции. Обичайната препоръка за деца над 15 години и за възрастни е прием три пъти дневно – по една мерителна чашка от 15 мл, извън часовете за хранене. Продължителността на приема е до пет дни.

Двупроцентовият вариант на медикамента се назначава в зависимост от възрастта на пациента-дете. Деца на възраст от един месец до две години получават доза, определена от педиатъра и в зависимост от телесното тегло. Деца на 2-5 години приемат два пъти дневно по една мерителна лъжичка от 5 мл. Деца над 5 години могат да вземат три пъти дневно по една мерителна лъжичка от сиропа. Лечението е ограничено в рамките на 8-10 дни; възможно е удължаване под лекарски контрол.

При пропуснат прием дозата сироп се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Предозирането може да провокира проявата на някои странични ефекти.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да причини алергични реакции, изразени в сърбеж и обриви/ уртикарии.

Възможни са стомашни раздразнения, гадене и повръщане, болка в стомаха, диария. В повечето случаи тази симптоматика затихва, ако се намали приеманата доза.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РИНАТИОЛ не трябва да се приема при алергия към някоя от съставките.

За рискови пациенти безопасното прилагане на сиропа трябва да се прецени предварително. Това е важно при кашлица с треска, гноен секрет, ако пациентът страда продължително от възпаление на бронхите или белите дробове; ако е диагностициран с язва на стомаха/дванадесетопръстника или с диабет.

Взаимодействие с други медикаменти

По време на лечението с този сироп не трябва да се приемат медикаменти, които изсушават бронхиалния секрет или потискат пристъпите на кашлица.

Усреднена цена в аптеките – 4.00 лв за флакон от 125 мл Ринатиол 2%, или 4.50 лв за Ринатиол 5%

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *