Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДРОЗУНАЛ / DROSUNAL

Съдържа нафтидрофурилов хидрогеноксалат, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон, магнезиев стеарат, талк, колоиден силициев диоксид, захароза, арабска гума, макрогол, глицерол, оцветител

Предназначение

ДРОЗУНАЛ е медикамент, чийто прием трябва да подобри кръвоснабдяването на тъканите. Прилага се при нарушения на мозъчните кръвоносни съдове с или без последвали неврологични увреждания; за лечение на периферните кръвоносни съдове, ако състоянието им води до патологии като феномен на Рейно, болест на Бюргер, изтръпване и мравучкане, спазми и болки на крайниците, диабетни съдови увреждания, симптоми като студени пръсти, кожни увреждания поради влошено кръвоснабдяване с поява на трофични язви и гангрена.

Как се приема

Приемът на медикамента е по лекарско назначение. Дозата и продължителността на приема се определят в зависимост от заболяването. Таблетките се поглъщат цели след хранене, с чаша вода.
При периферни съдови нарушения се препоръчва дневна доза в рамките на 300-600 мг, или по 2-4 таблетки три пъти дневно.

При мозъчни съдови увреждания пациентът взема три пъти по две таблетки от 50 мг, или дневна доза 300 мг.

При лечението с този медикамент е необходим редовен прием на течности.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия по план и да се вземе обичайната доза. Предозирането е опасно; може да се развият симптоми като аритмия, понижаване на кръвното, гърчове, обърканост, нарушена сърдечна проводимост. Необходима е незабавна медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са болки под гръдната кост, повдигане, стомашно разстройство. В по-редки случаи пациенти коментират смущения от рода на безсъние, главоболие и виене на свят. Възможни са и кожни обриви.

Има данни и за много редки чернодробни отклонения с развитие на хепатит, чернодробна недостатъчност, поява на бъбречни камъни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДРОЗУНАЛ не се назначава при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Пациент, лекуван с този медикамент не бива да шофира, ако терапията причинява замайване, объркване, забавени реакции.

Продуктът е противопоказан при данни за повишени оксалати в урината или риск от образуване на калциеви бъбречни камъни.

Лекарството не се използва при деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва при кърмене. За бременни е допустим като крайна мярка и под лекарски контрол.
Задължителна е предварителна преценка за връзката полза-риск при пациенти, които страдат от епилепсия или имат склонност към гърчове; при чернодробни или бъбречни увреждания, както и при състояния с обезводняване.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на медикамента, от които пациентът да е пострадал. Въпреки това е задължително пациентът да предостави на лекуващия информация за медикаментите, които е вземал доскоро или се налага да продължи приема им паралелно с ДРОЗУНАЛ.

Усреднена цена в аптеките – 3.00 лв за 30 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *