ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АНАЛГИН ХИН / ANALGIN CHIN

Съдържа метамизол натрий, хининов хидрохлорид, повидон, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, колоиден силициев диоксид, талк, магнезиев стеарат; филмово покритие (опадрай зелен)

Предназначение

АНАЛГИН ХИН е медикамент с температуропонижаващо и обезболяващо действие. Препоръчва се при състояния с повишена телесна температура или като средство за неутрализиране на слаба до умерена болка. Продуктът се прилага при невралгии и неврити, главоболие, зъбобол, при бъбречни и жлъчни кризи; като допълващо средство при изгаряния и травми, след хирургични интервенции, при онкологични заболявания.

Как се приема

АНАЛГИН ХИН се назначава в дози и с продължителност на приема, които са в зависимост от телесното тегло, възрастта и състоянието на пациента. Дневният прием се изчислява индивидуално. По правило прилагаме най-ниската ефективна доза за максимално кратък и с положителен резултат срок. В практиката най-често изпълняваният срок е в рамките на 3-5 дни.

Пределната дневна доза за деца на 10-14 години и тегло 32-50 кг е 8 таблетки по 250 мг, приемани на равни дози и през еднакви интервали от време. При деца над 15 години и възрастни максимумът е 16 таблетки дневно.

При пропуснат прием терапията продължава по първоначалното разписание, без да се взема двойна доза с цел компенсиране. Предозирането може да стане причина за болки в корема, гадене, виене на свят, слабост, загуба на съзнание, смущения в сърдечните функции; необходима е спешна медицинска помощ.

При хора в старческа възраст или със заболявания на бъбреците и черния дроб се препоръчва редуцирана доза.

Възможни нежелани ефекти

Сред тежките странични ефекти след прием на АНАЛГИН ХИН са алергичните реакции: сърбеж и обриви по кожата, уртикарии, еритема; в някои случаи не са изключени състояния с образуване на мехури по устата, очите и в интимната зона. Необходима е медицинска помощ, тъй като реакциите е възможно да ескалират до животозастращаващи състояния като анафилактичен шок, астматичен пристъп.

Сред съобщаваните смущения са също гадене и повръщане, болки в корема, диария; ускорен ритъм на сърцето, световъртеж и главоболие, бъбречни смущения, отклонения в някои кръвни показатели. Симптом на последното са прояви като болки в гърлото, висока температура, признаци за възпаление на лигавиците в устата, гърлото, половите органи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките или към други продукти от пиразилоновата група.

Противопоказан при чернодробна порфирия, при вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност, при тежки чернодробни и бъбречни страдания.

При някои пациентски групи има повишен риск от негативни ефекти и целесъобразността на лечението с този продукт трябва да се прецени индивидуално. Касае се за хора със свръхчувствителност към обезболяващи и противоревматични; при ниско артериално налягане; при кръвни заболявания, засягащи белите кръвни клетки; при бронхиална астма на алергична основа.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Приемът на медикамента може да причини зрителни и слухови отклонения, световъртеж, влошена концентрация; тези смущения са несъвместими с шофиране и работа с тежки машини.
Таблетките от 25- мг не са подходящи за деца под 10-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Избягва едновременното прилагане на този медикамент с кумаринови антикоагуланти, антидепресанти, перорални противозачатъчни, аналгетици, алопуринол.
Специално внимание и проследяване на пациента е необходимо при паралелен прием с хлорпромазин, циклоспорин, миелотоксични лекарства.
Съчетава се успешно с продукти, които премахват спазми в гладките мускули на вътрешни органи.

______
Усреднена цена в аптеките – 2.89 лв за 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *