ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НАТРИУМ БРОМАТУМ / NATRIUM BROMATUM

Съдържа натриев бромат и вода за инжекции

Предназначение

НАТРИУМ БРОМАТУМ е инжекционна форма на медикамент със седативно действие. Препоръчва се при състояния на стрес, тревожност, възбуда. Прилагането му може да постигне противогърчов ефект.

Как се приема

Медикаментът се инжектира венозно само от медицински специалист. Необходимата доза и продължителност на прилагането се определят индивидуално в зависимост от състоянието на пациента и повлияването.

Вероятността от пропускане на планирана доза или предозиране е малка, но въпреки това не бива да се забравят основни правила при нарушаване на терапевтичния план. Ако е допуснат пропуск, лечението продължава след консултация и без инжектиране на по-висока доза с цел компенсиране.
При предозиране са възможни смущения от рода на гадене и повръщане, диария, сънливост и отпадналост, раздразнителност, обърканост, тремор. Силното предозиране може да провокира кома.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на медикамента може да бъде последвано от странични ефекти като стоматит – възпаление и разраняване на лигавицата в устната кухина; гадене и повръщане, диария; бронхиално възпаление, възпаление на носовата лигавица.

Още: възпаление на очите с разширяване на зениците; състояния на апатия и вялост, сънливост; проблеми със слуха и зрението; нарушения в походката, объркване и отслабване на паметта; раздразнителност; повишена раздразнителност на кожата, възможно с акне.

Сред редките странични ефекти са още манийни състояния, халюцинации, алергични реакции на кожата, забавен пулс.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Инжекционният разтвор НАТРИУМ БРОМАТУМ не трябва да се прилага при алергия към активния компонент.

Продуктът е противопоказан при тубелкулоза, тежки чернодробни и бъбречни увреждания, силна дехидратация; при изтощен поради недохранване организъм; при генерализирана атеросклероза; при дерматити; ако пациентът страда от заболявания на стомашно-чревния тракт с повръщане и диария; при гърч, причинен от тетанус или след остро  отравяне със стрихнин; при дерматити.

Не се прилага при бременност и кърмене.

Лечението с този продукт следва да отчете специфични обстоятелства, ако например пациентът има стомашно-чревни проблеми като повръщане или запек; ако трябва да спазва безсолна диета.

Пациенти, лекувани с този медикамент, не бива да шофират заради някои от страничните му ефекти като проблеми с паметта, сънливост, халюцинации, затруднения със зрението и слуха.

Взаимодействие с други медикаменти

Преди прилагането на този продукт лекуващият следва да се информира за медикаментите, които пациентът е приемал доскоро или трябва да приема паралелно. От преценка за безопасност се нуждае съвместяването с отводняващи, с дигоксин – за лечение на сърдечна недостатъчност; с продукти за повишаване на маточния тонус – метилергометрин; с лекарствата, съдържащи компоненти от беладона.

_______
Усреднена цена в аптеките – 1.20 лв за ампула от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *