Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПАРАЦЕДОЛ / PARACEDOL

Съдържа парацетамол, ксантанова гума, течен малтитол, сорбитол, лимонена киселина монохидрат, натриев цитрат, глицерол, метилпарахидроксибензоат , пропилпарахидроксибензоат, азорубин, течни есенции

Предназначение

ПАРАЦЕДОЛ е суспензия, препоръчвана при грип и настинка. Благодарение на активната съставка парацетамол упражнява обезболяващ ефект и понижава температурата. Лекарственият продукт е подходящ за деца; облекчава при болно гърло, зъбобол и никнене на зъби, при детски инфекции, при неразположение след ваксинация.

Ако суспензията не постигне подобрение в рамките на три дни, трябва да се направи консултация с лекар за промяна в терапията.

Как се приема

Суспензията се дава на деца на възраст от два месеца до 12 години. Дневната доза зависи от възрастта и телесното тегло на пациента; изчислява се индивидуално. Максималното количество за 24 часа не бива да превишава 60 мг/кг.

Приемът на ПАРАЦЕДОЛ е перорален. Изчислената конкретно дневна доза се разпределя за не повече от 4 приема; между приемите трябва да има интервал от поне четири часа.

Ако е пропуснат прием, определената еднократна доза се дава при първа възможност. Не бива да се приема по-голямо количество с цел компенсиране.

Предозирането вреди на черния дроб; при подобно отклонение трябва да се направи медицинска консултация – включително в случаите, когато детето няма никакви нови оплаквания.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът като цяло се приема добре при спазване на описаните правила. В редки случаи е възможно да се развият симптоми на алергия – сърбеж и обриви. Ако интензивността им нараства с оток на лицето и гърлото, дихателни смущения, затруднено преглъщане, приемът се прекратява. Необходима е спешна медицинска намеса.

Други странични ефекти са промените в кръвната картина, които касаят намален брой тромбоцити, необяснимо кървене, поява на синини по тялото.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПАРАЦЕДОЛ не се употребява при алергия към парацетамол или към други съставки на продукта.

Не се дава на деца под двумесечна възраст или недоносени бебета без изрично назначение и под лекарски контрол.

Необходима е индивидуална преценка за безопасност на приема, ако детето страда от бъбречно или чернодробно заболяване; ако е имало дихателни смущения при лечение с медикаменти, съдържащи парацетамол.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да знае какви медикаменти е приемало детето преди да започне терапия с ПАРАЦЕДОЛ или ще приема паралелно с него. Специално внимание изисква комбинацията с варфарин или други противосъсирващи средства.

_________
Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 120 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *