Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИЗОПРИН прах за перорален разтвор / IZZOPRIN powder for oral solution

Съдържа инозин ацедобен димепранол, манитол, аспартам, ацесулфам калий, колоиден силициев диоксид, аромати

Предназначение

Прахообразната форма на ИЗОПРИН е продукт за стимулиране на имунната система срещу вирусни инфекции. Препоръчва се при лечението на грип и простуда, когато заболяването засяга дихателната система. Предлага се под формата на дозирани сашета.

Медикаментът е подходящ за лечение и на други заболявания с вирусни причинители като варицела, морбили, инфекциозна мононуклеоза, заушка, хепатит. Прилага се също при херпесни инфекции от всички видове, включително на гениталните органи; при зарази от човешки папилома вирус и цитомегаловирус; при склерозиращ паненцефалит.

Лекарството е предназначено за деца над едногодишна възраст и за възрастни. Предлага се и под формата на сироп.

Как се приема

Съдържанието на саше ИЗОПРИН се разтваря в около 50 мл вода, разбърква се до хомогенизиране на разтвора и се изпива веднага. Дневната доза зависи от телесното тегло; изчислява се индивидуално до максимум 4 г за 24 часа. Обикновено се предвиждат 50 мг/кг, но по преценка на лекуващия тази стойност може да е по-ниска или по-висока в зависимост от възрастта и състоянието на болния. Цялото количество за деня се разпределя на равни части за два или три приема.

Ако е пропуснат прием, плануваното количество се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия; не трябва да се удвоява с цел компенсиране.

При предозиране е възможно пациентът да почувства неразположение; консултацията с лекуващия не трябва да се отлага.

Продължителността на приема зависи от състоянието на пациента; самоволното прекратяване при първите признаци на подобрение е грешка.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ИЗОПРИН може да предизвика алергични реакции: затруднено дишане, хрипове и „свирене“ при дишане; замайване; оток на лицето, на клепачите или гърлото; сърбеж и обриви с различна интензивност. При подобни симптоми е необходима спешна медицинска намеса.

Най-често описваните странични ефекти са гадене и повръщане, главоболие, виене на свят, болки в ставите; при анализ на кръвни проби – чернодробни смущения, повишени стойности на пикочна киселина.

По-рядко е съобщавано за запек или диария, смущения в качеството на съня – сънливост или безсъние; завишени количества на отделяната урина; нервност.

Има информация и за болки в корема, замайване, зачервяване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се назначава при алергия към някоя от съставките; при диагностицирана подагра или при завишени стойности на пикочна киселина в кръвта и урината.

За пациенти с бъбречно заболяване, с камъни в бъбреците или пикочния мехур се преценява индивидуално дали прилагането на ИЗОПРИН може да създаде проблеми.

При бременност или кърмене се преценява има ли риск за майката и детето, ако се лекуват с този медикамент.

Продуктът може да окаже негативно въздействие върху здравето на пациенти с фенилкетонурия, тъй като съдържа аспартам.

Взаимодействие с други медикаменти

ИЗОПРИН може да промени действието на някои медикаменти, ако се приема паралелно с тях. Лекуващият следва да бъде информиран от пациента, ако е приемал по-рано или се налага още да приема някои диуретици, алопуринол или други медикаменти за подагра, имуносупресори след трансплантиране на органи, азидотимидин за лечение на СПИН.

__
Усреднена цена в аптеките – 12 лв за 20 сашета по 500 мг, или 22 лв за 20х100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *