ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Против коварния грип, който върлува: Билкар споделя 4 ефективни рецепти!

Тези билкови рецепти помагат при грип

Рязко покачване на температурата, главоболие, кашлица, отпадналост, болка в мускулите и ставите… Това са само част от симптомите на коварния грип, който върлува в страната.

против коварния грип
Рецепти, които помагат при грип

Билкарят Айдън Мустафов посочва 4 ефективни рецепти, които помагат. Ето какво пише той във Фейсбук профила си.

„Скъпи приятели, във връзка със зачестилите случаи на грип в страната, искам да обърна внимание на допълващите средства за превенция и лечение, които ще ви помогнат в борбата срещу вирусните заболявания.

1. Гаргара със салвия /Salvia Officinalis/ и горски слез /Malva Sylvestris/ срещу възпаления на гърлото

Към 300 мл. вряща безхлорна вода се добавят 1 с.л. салвия и 1 с.л. горски слез и се варят със затворен капак на слаб огън в продължение на 10 минути.

Процедурата се прави по 3 пъти на ден.

Времетраене: 20-30 мин.

Изключително висок успех има дори при хроничните тонзилит, фарингит и ларингит, за които все още съвременната медицина не може да предложи радикален лек!

2. Отвара от лечебна ружа /Althea Officinalis/ срещу инфекция на горните дихателни пътища, възпаление на бронхите (бронхит)

Към 250 мл. вряща безхлoрна вода се добавят 7-8 кошнички от билката и се варят в продължение на 5 минути. Отварата се прави и пие по 3 пъти на ден – 2 часа след закуска, 2 часа след обедното и 2 часа след вечерното хранене.

3. Меласа от рожков /Ceratonia Siliqua/ срещу възпаление на бронхите, хронична кашлица, алергична астма, фиброза на белия дроб

Сутрин и вечер, 30 минути преди закуска и вечеря, се приема по 1 с. л. меласа от рожков.

4. Отвари от дива мащерка /Thymus Serpyllum/ и френска лавандула /Lavandula Stoechas/ срещу бронхит пневмония

Тези две отвари ги препоръчвам на хората, които често се разболяват от пневмония. Имат голям успех в превенцията и лечението. Въпреки това обаче, при подобни състояния не трябва да се отлага получаването на медицинска помощ. Моите съвети не заместват лекарските препоръки!

Сутрин (30 минути прeди хрaнeне):

Към 250 мл вряща безхлорна вода се добавя 1 с.л. дива мащерка и се вари 5 минути на слаб огън, след което се прецежда. Пие се без да се подслажда.

Вечер (2 часа след хранене):

Към 250 мл. вряща бeзхлорна вoда се дoбaвя 1 с.л. фрeнска лaвандулa и се вари 3-4 минути на слаб огън, след което се прецежда. Пие се без да се подслажда.

Успех!“.

Снимка: Pixabay.com

витамин Б17 комплекс
Оригиналният витамин Б17 подсилва имунната система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *