Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛОКСИ  / ALOXI

Съдържа  палоносетрон, манитол, динатриев едетат, натриев цитрат, лимонена киселина монохидрат, вода за инжекции, разтвор на натриев хидроксид и разтвор на солна киселина

Предназначение

АЛОКСИ представлява инжекционен разтвор с активна съставка палоносетрон – серотонинов антагонист. Прилагането на медикамента помага срещу гадене и повръщане от химиотерапия, назначавана при онкологични заболявания.

Как се прилага

Стандартната доза от продукта, съдържащ 250 микрограма палоносетрон, се инжектира от медицинско лице непосредствено преди началото на химиотерапията. Процедурата е венозна и се изпълнява бързо.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на този продукт може да е причина за проява на странични ефекти, някои от които изискват бърза медицинска намеса.

Най-често съобщаваните нежелани последици от инжектирането на АЛОКСИ са замайване, главоболие, диария или запек.

Възможни са локална болка и парене в точката на инжектиране; съобщавано е и за различни алергични реакции.

Сред описаните странични ефекти са промени в стойностите на артериалното налягане – повишаване или понижаване; сърдечни смущения – аритмия, променени показатели при изпълнение на ЕКГ. Наблюдавани са промени в тонуса и цвета на вените, отклонения в стойностите на калий, калций, захар в кръвта и урината.

Има данни също за чернодробни смущения, състояния на тревожност, влошено качество на съня, висока температура, грипоподобни симптоми; бодежи и изтръпване на кожата; обриви и сърбеж, зрителни и слухови смущения, болест на пътешественика, газове, сухота в устата, влошено храносмилане.

Проявяват се и последици като трудно уриниране, болки – в ставите, в корема.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛОКСИ не се прилага при алергия към активното вещество или към някоя помощна съставка.

Не се препоръчва при бременност и кърмене, но по преценка на лекуващия може да се допусне.

Ако прилагането на продукта причинява замайване и зрителни смущения, пациентът не бива да шофира.

Индивидуално се прави преценка за безопасно прилагане в случаите, когато пациентът има остра обструкция на чревния тракт; когато системно страда от констипация или е фамилно обременен със склонност към сърдечни смущения.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на лекарства паралелно с инжектирането на АЛОКСИ може да провокира нарушен сърдечен ритъм. Пациентът следва да съобщи на лекуващия, ако доскоро е приемал или е наложително да продължи приема на определени продукти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 42 лв за флакон от 5 мл, еднократна доза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *