Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 причини, поради които фрaнцузойките остаряват по-късно от другите жени

В книга, издадена наскоро, популярен френски лекар и публицист сподели своите медицински открития как да живеем и да бъдем млади по-дълго

французойките
Французойките са уникална комбинация от чар и сексапил

Той също така изведе формулата, благодарение на която французойките успяват да не остаряват дълго време.

Мишел Симес е лекар по професия, отоларинголог и хирург, известен телевизионен и радио водещ, автор на популярни книги за здравето.

Мишел Симес на корицата на една от неговите книги

И така – кои са 8-те причини, поради които французойките остаряват по-бавно?

Ето я и формулата, за която стана дума по-горе – осем правила, които се грижат хем за красотата на французойките, хем за тяхното здраве.

1. Купуват скъпи слънчеви очила

Сигурен съм, че всяка жена има слънчеви очила с невероятна форма, които много ѝ подхождат. Но надеждни ли са те? В допълнение към бръчките на лицето, жените са изложени на повишен риск от такива неприятни заболявания като катаракта и макулна дегенерация, свързана с възрастта (заболяване на централната зона на ретината, водещо до намалено зрение), особено ако не предпазват очите си от слънцето.

Не забравяйте, че слънчевите очила са необходими не само през лятото, но и през зимата! В студения сезон също трябва да пазите очите си от вредните лъчи на слънцето. Следователно, изборът трябва да следва следните правила:

1. Достатъчно големи: да не са по-тесни и да не са под контура на веждите, за да скриете очите колкото е възможно повече.

2. Материалът на стъклото трябва да бъде с високо качество, за да осигури идеална бариера срещу ултравиолетовите лъчи. То може да бъде направено от поликарбонат (най-ефективният материал), оптична смола CR39 или минерална смола. Основното е да отговаря на европейските стандарти.

3. С надеждни лещи. Лещите съществуват в различни класове, които се определят от количеството светлина, достигащо до ретината. В скала от нула до четири трябва да изберете най-надеждната опция за вас. 1 – недостатъчно, 2 – не е лошо, 3 – препоръчвам на повечето мои приятели и 4 – може да се използва за деца от шест месеца, както и за планински спортове.

2. Хладилникът трябва да е качествен и винаги чист

Можете ли да си представите живот без хладилник? Едва ли! Знаете ли защо този домакински уред е жизненоважен?

Наистина, с възрастта имунната ни система отслабва, така че е много важно да помогнем на тялото да се защити. Бъдете сериозни към това, което ядете, не позволявайте развалени храни да престояват до пресни. Повечето учени твърдят, че микробите и бактериите не могат да понасят студ, но това не е така! Колкото по-дълго бактериите живеят при ниски температури, толкова по-добре се размножават. Затова е много важно да миете хладилника поне два пъти месечно, дори и ако той се „самопочиства“. Използвайте гъба с ябълков оцет за това.

3. Те ядат чесън

Една от любимите подправки на французойките (а и не само на тях) е чесънът, който е чудесно допълнение към месо, салата, супа и дори тестени изделия.

Тъй като е богат на антиоксиданти, чесънът перфектно се бори с ефектите на стареенето и действа като щит срещу свободните радикали.

Пресният чесън помага в борбата със сърдечно-съдовите заболявания и осигурява защита срещу рак на стомаха и червата. Редовният прием на чесън е профилактика на рак на гърдата и рак на простатата.

Да, ще стане дума и за миризмата на чесън, но има начини да се справите с нея! Не бягайте да миете зъбите си след хранене, дъвчете кафе на зърна, магданоз или прясна мента, и тогава миризмата на чесън ще изчезне. Друг ефективен метод: кажете на приятелите си да прочетат тази статия и ги оставете да ядат чесън заедно с вас.

4. Те се грижат за кожата на деколтето

Деколтето е една от онези части на тялото, които без грешка показват възрастта. В тази област липсват мастни жлези, които предпазват кожата от изсушаване. Затова именно на това място кожата е много нежна и крехка. Всеки ден трябва да отделяте време, трябва да си създадете ритуал, да се грижите за кожата на деколтето и гърдите, за да предотвратите преждевременното стареене.

Ритуалът се състои от три етапа:

1. Овлажнявайте кожата всеки ден с масажни движения за най-малко пет минути;

2. Веднъж седмично правете нежен пилинг, като се стараете да не повредите кожата;

3. Защитете кожата на деколтето, като използвате слънцезащитни продукти, особено през пролетта и лятото.

И накрая, не нанасяйте парфюм върху кожата на шията и деколтето, по-добре е да пръскате върху дрехите. Съдържащият се в парфюмите алкохол изсушава кожата.

5. Вечерята е ритуал

И не се случва пред телевизора, моля. Седейки пред екрана, вие се разсейвате и сами не забелязвате как изяждате порцията си по-бързо, като това се случва автоматично. Бързате и не хващате момента, когато сте сити, тялото няма време да предаде сигнал, че е сито и то, и отивате за допълнителна порция. Забелязали ли сте, че това винаги се случва, когато се разсейвате с нещо друго, докато се храните?

Отделете време, докато ядете, разтегнете вечерята във времето и се наслаждавайте на всяка хапка – нека това е вашият ритуал за един вкусен, питателен и спокоен завършек на деня.

6. Те правят гимнастика във водата

За да сте в добра форма, за да предотвратите остеопорозата, заболявания на костите и гърба, не забравяйте за спорта. Поне 2 пъти седмично отделете време за тренировки. Водните тренировки са това, от което се нуждаете!

В басейна сърцето ви бие по-бавно и тренировките ви стават по-трудни, но тъй като тялото е потопено във вода, изглежда, че полагате по-малко усилия, въпреки че мускулите работят усилено.

В резултат на това тази форма на упражнения дава огромен резултат, при който за един час изгаряте повече калории, отколкото за 3 часа на бягаща пътека.

7. Възглавниците им са скъпи и висококачествени

Кога за последен път сменихте възглавницата си? Не се изненадвайте от този въпрос, но ако страдате от болки във врата, трябва да си купите ортопедична възглавница, с добро качество и да я сменяте на всеки 2-3 години.

Не е лесно да изберете възглавница. Тя трябва да отговаря на вашите навици за сън, да бъде достатъчно обемна и да държи шийните прешлени в покой. За тези, които предпочитат да спят на гърба си, струва си да изберете твърда възглавница.

Ако спите лошо, обърнете внимание на това как е разположено вашето легло. Във Фън Шуй таблата трябва да е до стената, но не срещу вратата. Опитайте се също да премахнете джаджите далеч от леглото: излъчването на електромагнитни вълни само ще влоши съня ви.

8. Не се сърдят на себе си

Често ли се самокритикувате? Предварително ли мислите за онова, което трябва да кажете? Превъртате ли в главата си отново и отново всеки неуспех, всяка драма, всяка малка грешка? Няма нужда да правите това. Ето три основни съвета, които ще ви помогнат да не се чувствате виновни без вина.

1. Никой не е перфектен. Абсолютно никой! Приемете го и разберете веднъж завинаги. Една грешка не ви прави по-лоша или по-добра. След като разберете това, вие ще направите голяма крачка към подобряване на живота си.

2. Светът не е черен или бял. И дори не сив. Необходима е цветна аналогия, за да ви убеди, че всеки има тъмна страна.

3. Някога в детството ни казваха какво е добро и кое е лошо. Но не ви ли се струва излишно да следвате тези категории – само усложнявате живота си?

Стремежът към върхови постижения със сигурност ще завърши с неуспех. Не забравяйте, че всеки има своите идеали. Ако искате да живеете по-дълго, тогава преди всичко трябва да започнете да… живеете!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *