ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦЕТЕБЕ / CETEBE

Съдържа аскорбинова киселина, захароза, царевично нишесте, стеаринова киселина, шеллак, талк, винена киселина, вода, рибофлавин, желатин

Предназначение

ЦЕТЕБЕ под формата на капсули с високо съдържание на витамин С, е продукт с удължено освобождаване. Прилага се като част от комплексна терапия при инфекции и простудни заболявания; за профилактика на заболявания, свързани с дефицит на витамин С; за подкрепа на организма при възстановяване след продължителни болестни състояния. Съдържанието на една капсула се освобождава в организма в продължение на 8 до 12 часа.

Потребност от подобен продукт може да възникне у злоупотребяващи с алкохол, пушачи; хора, страдащи от недохранване или с дефицити при спазване на небалансирани диети; бременни; хора в напреднала възраст; при състояния след преживян стрес.

Как се приема

Капсулите ЦЕТЕБЕ се поглъщат цели, с достатъчно вода. Дозата за възрастни и деца над 13 години е 1-2 капсули дневно. Деца на възраст 6-12 години могат да вземат по една капсула дневно.
Приемът на този продукт за срок по-дълъг от половин година става само под лекарски контрол.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия; обичайната доза не се увеличава с цел компенсация. Предозирането изисква медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЦЕТЕБЕ може да е причина за алергични реакции като обриви, оток на лицето, устните и гърлото, дихателни затруднения.

По-често се съобщава за стомашен дискомфорт, болки в стомаха, гадене и повръщане, диария, умора. Има информация за състояния с главоболие и замайване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦЕТЕБЕ не се прилага при алергия към аскорбиновата киселина или към други съставки на композицията.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с оксалатни бъбречни камъни.

Не се дава при таласемия, сидеробластна анемия, хемохроматоза или други заболявания, свързани с неправилно усвояване на желязо.

Не се използва при терапии на деца под 6-годишна възраст.

При рискови пациенти се преценява индивидуално дали приемът на този продукт е безопасен – касае се за хора с бъбречни заболявания или еритроцитна недостатъчност на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат ЦЕТЕБЕ само по лекарска препоръка и под контрол; препоръчаните дози не се променят самоволно.

Взаимодействие с други медикаменти

ЦЕТЕБЕ може да си взаимодейства с алуминий-съдържащи продукти, при което се променя очакваният терапевтичен ефектът.

В комбинация с продукти, съдържащи желязо, ЦЕТЕБЕ подлежи на повишено усвояване от стомашно-чревния тракт.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за 30 капсули по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *