Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МАБРОН MR / MABRON MR

Съдържа трамадолов хидрохлорид, калциев хидрогенфосфат дихидрат, хидроксипропилцелулоза, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат

Предназначение

МАБРОН MR е лекарство с обезболяващо действие. Ефектът се дължи на опиоидната активна съставка трамадол; използва се за неутрализиране на умерена до силна болка. Продуктът въздейства върху централната нервна система, като блокира нервни клетки в главния и в гръбначния мозък.

Как се приема

Таблетките МАБРОН MR се предлагат във варианти 100, 150 и 200 мг.препоръчителният прием за възрастни и деца над 12 години е два пъти дневно по една таблетка – сутрин и вечер, без връзка с храненията. Дневната доза се определя индивидуално в зависимост от състоянието и потребностите на пациента. Таблетките трябва да се поглъщат цели, с вода.

Продължителността на приема трябва да бъде определена от лекар; лекуващият контролира постепенното редуциране на дозата, която принципно не може да надхвърля 400 мг дневно.
При някои категории пациенти – в напреднала възраст или със заболявания на черния дроб и бъбреците в начален стадий, може да се назначи редуцирана доза.

При пропуснат прием е възможно болката да се поднови; поредната еднократна доза се взема при първа възможност или се изчаква до времето за следващата. Ако е предозирано, пациентът може да почувства смущения от рода на гадене и повръщане, сърцебиене, припадък, изпадане в кома, гърчове и затруднено дишане до спиране. При първи прояви от този вид трябва да се потърси медицинска помощ.

При някои пациенти спирането след продължителен прием провокира смущения като нервност, променливи настроения, влошено качество на съня, обърканост, параноя, деперсонализация и пр. ако тази симптоматика е трайна, задължително се прави консултация със специалист.

Възможни нежелани ефекти

МАБРОН MR може да причини алергични реакции – оток на лицето и гърлото, дихателни затруднения, обриви; при подобна симптоматика задължително се търси медицинска помощ.
Най-често пациенти, лекувани с медикамента, сигнализират за стомашен дискомфорт, гадене и повръщане. Регистрирани са също сърдечни смущения – сърцебиене, промяна на артериалното налягане, забавен пулс, усещане за припадане.

Познати са и симптоми като нарушения на водно-солевия баланс, замайване, сънливост, главоболие, изтръпване и мравучкане по кожата, преходна загуба на съзнание – синкоп, нарушения на говора. Има също информация и за различни психични отклонения – промени в настроението, тревожност, делириум, разстройство на съня, халюцинации.

Трябва да се споменат също различни зрителни смущения, запек или диария, пресъхване на устата, прекомерно потене, слабост в мускулите, отклонения в чернодробните показатели.

След продължителна употреба биха могли да се проявят симптоми на отнемане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някоя от неговите съставки.

Не е подходящ за епилептици; ако в рамките на предходните две седмици пациентът е приемал антидепресанти.

Не се препоръчва срещу симптоми на отнемане при нарко зависими.

При рискови пациенти предварително се преценява дали прилагането на този продукт е безопасно. Това се отнася до хора с разстройства на съзнанието; пристрастени към други опиоиди; пациенти в шок, при повишено вътречерепно налягане, бъбречна и чернодробна недостатъчност, със затруднено дишане, склонни към гърчове.

Противопоказан при деца под 12 години.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Някои от страничните ефекти влошават качествата, необходими за безопасно шохиране или работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

МАБРОН MR не трябва да се взема едновременно с МАО-инхибитори.
Ефектът на лекарството отслабва при съчетаване с някои лекарства против гадене и повръщане, други обезболяващи от типа на налбуфин или пентазоцин, карбамазепин при епилепсия.
Рискът от странични ефекти нараства при паралелен прием с антидепресанти и антипсихотици, кумаринови антикоагуланти, транквилизатори, сънотворни, морфин или кодеин, алкохол.

_______
Усреднена цена в аптеките – 50 лв за 120 таблетки по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *