Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФУРОТАЛГИН / FUROTALGIN

Съдържа нитрофурал, тетракаинов хидрохлорид, феназон, глицерол

Предназначение

Капките за уши ФУРОТАЛГИН са универсално, изпитано средство за лечение на възпалителни процеси в ушния канал и средното ухо. Действат обезболяващо и антимикробно, овладяват локално инфекцията в засегнатата зона при остри състояния.

Как се приема

ФУРОТАЛГИН е медикамент с локално действие: накапва се в ушите в доза и с продължителност, определени в зависимост от възрастта на пациента. Преди накапване флаконът се затопля до телесна температура. Тези капки не трябва да се апликират в носа, очите или устната кухина. Преди прилагане ушният канал се почиства внимателно; потребителят трябва да наклони глава – така, че течността да попадне правилно в ушния канал. Позицията се запазва за няколко минути, след което ухото се запушва със сухо памучно тампонче.

Еднократната доза за възрастни, деца над три години и подрастващи е 6-10 капки в ухо, не повече от четири пъти дневно, през равни интервали от време. При деза под тригодишна възраст се препоръчват апликации от по 3-4 капки, два пъти дневно.

Ако е пропусната апликация в обичайното време, капките се поставят при първа възможност или се изчаква до следващата – няма нужда от увеличаване на еднократната доза с цел компенсиране на пропуснатото. Предозирането е малко вероятно и е без последици.

Терапията с този медикамент е с продължителност, определена от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента. Продължителността на прилагане не бива да надминава десет дни.

Възможни нежелани ефекти

Странични ефекти при лечение с ФУРОТАЛГИН се проявяват сравнително рядко: възможно е усещане за дразнене и сърбеж, при преглед може да се види зачернет участък. Обикновено се касае за алергична реакция в слаба степен.

Същевременно не са изключени смущения поради попадане на разтвора върху тъпанчето; симптоми като виене на свят, главоболие и отслабване на слуха са преходни. Съобщавано е също за редки случаи с гадене и повръщане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФУРОТАЛГИН не се използва при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Тези капки не се използват при спукана тъпанчева ципа или гъбична инфекция.

Бременни и кърмачки следва да се консултират с лекар за възможното безопасно прилагане на капките.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на ФУРОТАЛГИН с други медикаменти от този тип, както и с продукти със системно въздействие, задължително се консултира с лекар.

_______

Усреднена цена в аптеките – 3.00 лв за флаконче от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *