ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тенът или животът: изборът е ваш!

  • Всеки час, прекаран под интензивно слънце, ви доближава до меланома
  • Каквито и слънцезащитни средства да ползвате, те няма да ви защитят от рак, ще ви предпазят само от възпаление на кожата

ВАЖНО!

Много хора грешно смятат, че слънцезащитните средства защитават кожата и от вредното въздействие на ултравиолетовото излъчване. В крайна сметка слънцезащитните средства могат да защитят кожата само от възпаление, т.е. слънчево изгаряне. Но те не предпазват от разрушаващото въздействие на ултравиолетовите лъчи върху ДНК и не понижават риска от раково заболяване. Много по-добра защита се постига със светло памучно облекло и спазване на общите правила на безопасност.

Здравейте! Лятото е на прага ни и много от нас се подготвят за морето и плажовете. Всички вече знаем, че интензивното облъчване може да предизвика меланом. т.е. рак на кожата. Може ли да отговорите този риск не намалява ли, ако човек използва съвременните сльнцезащитни средства?

Емилия Петрова – София

Да, всяка година по това време се сещаме, че Слънцето, за което толкова много жадува­ме, може да ни навреди. Имайте предвид, че всеки час, прекаран под интен­зивното слънце, ни добли­жава до меланома. Именно ултравиолетовите лъчи са причина за 75-80% от всички злокачествени за­болявания.

Вашият въпрос е много актуален. Ние потърсихме мнението на различни специалисти за това до­колко слънцезащитните средства, та били те и от най-висок клас, могат да ни защитят от това най-коварно заболяване – рак на кожата.

ЗАПОМНЕТЕ: НЯМА БЕЗОПАСНО УЛТРАВИОЛЕТОВО ОБЛЪЧВАНЕ, НЕЗАВИСИМО ОТКЪДЕ ИДВА ТО

Тенът е защитна ре­акция на кожата към ул­травиолетовото излъч­ване, което е вредно за организма. На ниво ДНК въздействието на това излъчване се натрупва през целия живот и в един момент нарастването на меланоцитите излиза от контрол – това са тези клетки, които поглъщат ултравиолетовите лъчи. Те стават злокачествени, което води до развитие на меланоми или различни видове ракови заболявания на кожата. Най-често това става на мястото на бенките и по-рядко като самостоятелни об­разувания.

Няма безопасно ултра­виолетово облъчване, не­зависимо какъв е източни­кът му. Всяко посещение в солариума, всеки час под интензивното слънце повишава риска да се раз­болеете от меланом. Вече посочихме плашещата статистика.

Много, и то известни специалисти дермато­лози, не се доверяват на слънцезащитните сред­ства.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Тенът или животът: изборът е ваш!

  1. Pingback: Слънцето е колкото полезно, толкова и опасно | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *