Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕХИНАЦИН МАДАУС ЗАЛБЕ / ECHINACIN MADAUS SALBE

Съдържа сок от стръкове на ехинацея (Echinacea purpurea herba), сорбинова киселина, етанол, ланолинови алкохоли, глицерол сорбитанов естер на маслена киселина, течен парафин, жълт вазелин, микрокристален восък, полиалкилен гликол, магнезиев сулфат, пропиленгликол, вода

Предназначение

ЕХИНАЦИН МАДАУС ЗАЛБЕ е продукт за локално външно приложение на растителна основа. Това е маз, чието използване подпомага лечението на трудно зарастващи повърхностни рани.

Как се приема

Унгвентът се използва като съставна част на комплексна терапия. Препоръчителната доза за възрастни и деца над 12 години е стълбче от тубичката с дължина един до два сантиметра, два-три пъти дневно. Еднократната доза за деца на 6-12 години е 0.5 до 1.5 см стълбче; за деца на 2-5 години – от 0.5 до 1 см.

Обикновено едноседмичната терапия дава положителен ефект. Прилагането под лекарско наблюдение се допуска без прекъсване за срок не по-дълъг от два месеца.

Мазта се полага внимателно, нанася се на тънък слой – може да се постави превръзка или обработената зона да се остави открита.

При пропусната апликация действието се изпълнява при първа възможност или се изчаква времето за следващата роцедура. Няма опасност от предозиране, но полагането на изделието в по-интензивен режим не ускорява оздравителните процеси.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ЕХИНАЦИН МАДАУС ЗАЛБЕ може да причини алергични реакции като зачервяване и възпаление на кожата, дразнения на лигавиците в съседство или на очите. В такъв случай прилагането трябва да се прекрати и да се направи консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕХИНАЦИН МАДАУС ЗАЛБЕ не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките, както и към растения от семейство Сложноцветни.

При бременност и кърмене е необходима предварителна консултация за безопасно прилагане на унгвента.

Продуктът не е подходящ за лечението на деца под 2 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Унгвентът се прилага най-често в комплексна терапия, като съставните й компоненти се назначават от дерматолог в зависимост от индивидуалните потребности на пациента.

Няма данни за негативни последици при паралелна употреба с други медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *