ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕРМИОН / SERMION

Съдържа ницерголин, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, калциев хидроген фосфат дихидрат, захароза, талк, арабска гума, гума сандарак, магнезиев карбонат, титанов диоксид, колофон, карнаубски восък

Предназначение

СЕРМИОН е средство за овладяване на нарушения в мозъчното кръвообращение: при остри и хронични състояния – следствие от атеросклероза, емболии, исхемични кризи. Помага като допълнителен елемент в комплексна терапия при артериална хипертония; назначава се при упорито главоболи.

Как се приема

Медикаментът е предназначен за продължителен прием. Стандартната дневна доза е 5 до10 мг на ден. Количеството за деня се разпределя на три равни части; приема се през равни интервали от време между храненията.

Лекарството постига очаквания ефект при спазване на правилата за прием. Ако е пропусната поредната доза, трябва да се изчака времето за следващата и да се вземе само тя – без удвояване с цел наваксване. Предозирането може да причини понижаване на кръвното налягане с проява на съответната симптоматика. Необходима е медицинска консултация.

Спирането на приема може да става само под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните смущения след прием на този медикамент са свързани със стомашен дискомфорт. Коментират се също и симптоми от типа на сънливост и замайване, главоболие, безсъние, неспокойствие, гадене, диария или запек, сърбежи; установявани са ниски стойности на артериалното налягане, повишено съдържание на пикочна киселина в кръвта.

Има данни и за обриви, усещане за топли вълни, фибрози.

Не са изключени алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕРМИОН не трябва да се назначава при алергия към съставки на продукта или към други ерго-алкалоиди.

Медикаментът е противопоказан за пациенти, прекарали наскоро инфаркт на миокарда; при остри кръвоизливи; при брадикардия; при ортостатична хипотония.

Рискови пациенти, за които се решава индивидуално дали този медикамент е безопасен, са хора с подагра или повишени стойности на пикочна киселина в кръвта.

Медикаментът не трябва да се приема от кърмачки. Бременните жени избягват приема освен в случаите, когато той е назначен от лекар като неизбежна мярка и е под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на СЕРМИОН с други лекарства е възможен при условие, че лекуващият е преценил съвместимост на продуктите, възможно усилване/отслабване на терапевтичното въздействие, прояви на странични ефекти. При тези условия точното дозиране трябва да направи възможно безопасното съвместяване със симпатикомиметици, други лекарства за високо артериално налягане, ацетилсалицилова киселина, продукти против подагра и високи показатели за пикочна киселина, противосъсирващи, лекарства за сърдечни аритмии.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *