Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАБАНЕВРАЛ  /  GABANEURAL

Съдържа габапентин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, талк, титанов диоксид, жълт железен оксид, желатин

Предназначение

ГАБАНЕВРАЛ се прилага при лечението на епилепсия; препаратът е подходящ в комплексни терапии на периферна невропатна болка.

Приемът на този медикамент подпомага овладяването на гърчове при епилепсия; удължава интервалите между тях и облекчава протичането им. Неутрализира различни болезнени усещания, свързани със заболявания като диабет или херпес зостер; ефективен е при нервни увреди, водещи до мъчителни усещания на топлина, изтръпване, парене, “иглички”, спазми и скованост.

Как се приема

Капсулите ГАБАНЕВРАЛ се гълтат цели, с вода. Дневната доза и продължителността на приема се определят индивидуално и зависят от заболяването и от състоянието на пациента. При потребители с бъбречни заболявания обикновено се препоръчват редуцирани дози.

При периферна невропатна болка терапията започва с прием на 300 до 900 мг от продукта. Тази доза при необходимост се увеличава плавно, но не повече от  3600 мг на ден. Този размер предполага разделяне на количеството за деня на три приема по равно.

Подобна схема се прилага и при лечението на подрастващи и възрастни при епилепсия. За пациенти деца над 6 години правилото е дневната доза да се изчисли от лекуващия в зависимост от телесното тегло. Контрол върху епилепсията при деца може да се постигне при 25-35 мг/кг дневно. Дневната доза се приема на три равни части – сутрин, на обяд и вечерта.

Ако е пропуснат прием, при следващия в плановото време се взема обичайната доза; не трябва да се увеличава приемът с цел компенсиране.

При предозиране е възможно да се развият симптоми като сънливост и замайване, стомашно разстройство, двойно виждане, объркан говор, загуба на съзнание.

Спирането на приема става под лекарски контрол и след медицинска препоръка. Необходимо е плавно намаляване на приеманата доза; при рязко спиране на терапията е възможно да се получат състояния с гърчове.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ГАБАНЕВРАЛ може да причини алергични реакции, включително тежки: оток на лицето, устните и гърлото, проблеми с преглъщането и дишането; обриви, дихателни затруднения.

Възможни са симптоми като болки в стомаха, гадене и повръщане – това може да означава панкреатит или възпаление на пенкреаса.

Смущаващи странични ефекти, които изискват спешна медицинска помощ, са подкожни кръвоизливи, мускулни болки, пожълтяване на кожата и склерите, прекалено чести инфекции, подкожни кръвоизливи и синини.

Най-често коментираните смущения при терапия с ГАБАНЕВРАЛ са сънливост и замайване, влошена координация, треска, умора; вирусни инфекции. Съобщава се също така и за дихателни затруднения, повишено артериално налягане, повръщане, еректилна дисфункция, промени в показатели на кръвната картина, необясними охлузвания и наранявания на кожата, отоци, ставни и мускулни болки.

В редки случаи се наблюдават ниски стойности на кръвната захар, затруднено дишане, припадъци.

Има също данни за халюцинации, промени в показатели на кръвната картина, болки и скованост на мускули и стави; шум в ушите, смущения в чернодробните функции и хепатит; бъбречни заболявания, бъбречна недостатъчност и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАБАНЕВРАЛ не се употребява при алергия към някой от компонентите му.

Медикаментът не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Специфична схема за терапия може да се препоръча при панкреатит, бъбречно заболяване, хемодиализа; при пациенти над 65 години или с неврологично/респираторно заболяване.

Не се препоръчва при кърмене. Бременни биха могли да приемат този медикамент като крайна мярка и само под лекарски контрол.

При лечение с ГАБАНЕВРАЛ са възможни смущения като влошена концентрация, замайване, припадъци – симптоми, които създават рискове при шофиране.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимателно съвместяване на този медикамент с други за лечение на депресивни състояния, нарушения на съня, конвулсии, тревожност. При паралелен прием с морфин или морфин-съдържащи продукти въздействието на ГАБАНЕВРАЛ нараства.

При съчетаване с антиациди, съдържащи алуминий и магнезий, между тях и ГАБАНЕВРАЛ трябва да има двучасова пауза.

_________

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за 100 капсули по 300 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ГАБАНЕВРАЛ  /  GABANEURAL

  1. Жулиета Йорданова Йорданова каза:

    Здравейте, искам да си поръчам една опаковка Габаневрал,може ли? Майка ми е пила преди,но сега не можем да ги намерим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *