ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРАХИХЕЛП / TRACHIHELP

Съдържа хлорхексидинов дихидрохлорид , бензокаин, изомалт, макрогол 6000, аромат мента (ментол, ментон, етерично масло от лютива мента, малтодекстрин, натриев нишестен октенил сукцинат Е 1450), аспартам, магнезиев стеарат

Предназначение

ТРАХИХЕЛП е нов продукт – пастили за смучене, чието локално приложение пречиства устната кухина и гърлото от патогенни микроорганизми. Използват се като допълнителна терапия при възпалителни процеси – афти, стоматит, гингивит, както и при фарингит, ларингит, инфекциозни заболявания на сливиците.

Как се приема

Пресованите таблетки се държат в устата до пълното им разтваряне. Не трябва да се дъвчат или да се поглъщат цели. След прием на продукта не бива да се яде или пие нищо в продължение на половин час. Последните пастили за деня се вземат вечер преди лягане, но трябва да са изминали 30 минути след измиването на зъбите.

Възрастни и деца над 12 години могат да вземат пасилите през 1-2 часа, ако състоянието им го налага; максималната доза за 24 часа е 8 таблетки.

Деца на 4-12 години трябва да приемат не повече от 4 таблетки за смучене, разпределени през равни интервали в рамките на деня.

Ако по някаква причина е пропуснат прием, при следващия се взема обичайната таблетка, без увеличаване на дозата с цел компенсиране. При предозиране е малко вероятно да се получат опасни странични ефекти – това е възможно само при много големи количества. Въпреки това в подобна ситуация се прави консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да предизвика алергични реакции, но случаите са ограничени. Обикновено се касае за контактни алергии и локално раздразнение в устната кухина. Все пак има данни и за обща алергична реакция в тежка форма, включително анафилактичен шок.

Ако пастилите се прилагат продължително, могат да се развият смущения от рода на скованост на езика и устната кухина, промяна на вкусовите усещания, парене. Тези симптоми изчезват след прекратяването на приема.

Прилагането в продължение на седмица и повече може да причини оцветяване на езика и зъбите, което е обратимо.

Прилагането ри малки деца следва да се контролира от лекар, тъй като не са изключени промени в някои кръвни показатели.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРАХИХЕЛП не се прилага при алергия към една или повече съставки на пастилите.

Не се назначава на деца под 4 години.

Противопоказан при диагностицирани ниски нива на ензима холинестераза в плазмата.

Да не се приема, ако лигавицата в устната кухина е разранена.

Не се прилага при потребители с наследственото заболяване фенилкетонурия заради наличието в продукта на аспартам.

Взаимодействие с други медикаменти

Активната съставка бензокаин в продукта намалява ефекта на медикаменти, съдържащи сулфонамиди или аминосалицилати.

Пациентът следва да съобщи на лекуващия какви други лекарства е приемал доскоро или е необходимо да продължи приема им, докато прилага ТРАХИХЕЛП. Предварителната преценка за съвместимост е важна с оглед безопасното и ефективно използване на лекарствените продукти.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка с 20 пресовани таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *