Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 упражнения за мозъка, препоръчани от невролозите

Можем ли по някакъв начин да повлияем на здравето на собствения си мозък? Невролозите са убедени, че това до голяма степен зависи и от нас и може да се постигне с лесни упражнения за мозъка

упражнения за мозъка
Невролозите на Майо Клиник съветват да упражняваме мозъка непрекъснато

Как да помогнем на мозъка да поддържа яснота и острота на мисленето в продължение на много години, за да бъде човек здрав и активен, дори и в напреднала възраст? Има три прости упражнения, които можете да изпълнявате по всяко време, и там, където ви е удобно.

Съвети на невролозите от известната Майо Клиник за подобряване на когнитивната (умствената) способност

Има три основни начина за поддържане на оптимална мозъчна функция:

– не спирайте да учите през целия си живот.
– общувайте с нови хора, сменяйте работното място или заемания пост (развивайте се, напредвайте в кариерата) и социалната среда при първа възможност.
– водете активен начин на живот.

Специалистите от Майо Клиник предлагат да изпълнявате прости упражнения, които може и да отнемат време, но също така и допринасят за значително подобряване на когнитивните способности и укрепване на паметта.

И така, правете тези 3 упражнения за мозъка!

Упражнение номер 1

За първото упражнение ще трябва да си подготвите предварително лист хартия и химикал. Трябва да настроите таймера на телефона за две минути, след което да запишете през този кратък период от време всички същества, живеещи във водата, които можете да си спомните, без да си помагате по никакъв начин.

Упражнение номер 2

Сега трябва да стартирате таймера отново, но вече ще нужно да разделите водните обитатели по категории: например сладководни риби, дънни риби, морски бозайници, океански хищници и т.н. Интересното е, че по време на това упражнения вие ще можете да си припомните много повече и различни видове риби.

Механизмът на това упражнение може да се сравни с гълъб, който кълве разпиляно зърно. Птицата първо започва да кълве храната, която е директно около него и едва след това се премества на ново място. Мозъкът работи по същия начин, като се има предвид ограниченият обхват на търсенето.

Упражнение номер 3

И ето едно прекрасно упражнение, което ще ви помогне да укрепите работната си памет. Това е умножението на двуцифрени числа на ум. Изисква се да изберете всякакви десет комбинации с двуцифрени числа и след това да започнете да ги умножавате в продължение на пет минути.

Освен това, за да тренирате работната си памет, можете произволно да изберете десет думи и да пренапишете отново на ум всяка една от тях отзад напред.

Предлаганите упражнения за мозъка са удобни, защото могат да се изпълняват в почти всякаква среда (докато чакате сервитьора, пътувате в градския транспорт или или чакате да дойде вашия ред при зъболекаря).

Източник: www.mayoclinic.org

Неврохелт плюс
НЕВРОХЕЛТ ПЛЮС се препоръчва при проблеми с паметта и концентрацията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *