ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АДЕПЕНД / ADEPEND

Съдържа налтрексон хидрохлорид, лактоза монохидрат, целулоза на прах, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, кросповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, железен оксид – черен, червен и жълт, макрогол

Предназначение

АДЕПЕНД е лекарствено средство, прилагано в комплексни терапии при опиоидно- и алкохолно зависими пациенти. Приемът му намалява тягата към цитираните вещества и позволява контрол върху желанието за потребление. Взема се по лекарско назначение.

Как се приема

Терапията с участие на АДЕПЕНД предвижда въвеждаща доза от 25 мг или половин таблетка през първия ден. Дневната доза обикновено се установява около 50 мг – една таблетка, веднъж дневно. Препоръчително е тя да се взема по едно и също време на деня. Пропуснат прием не се компенсира с по-висока доза.

Неволното или преднамерено предозиране може да провокира някои прояви на страничните ефекти; трябва да се потърси медицинска помощ за симптоматично лечение.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АДЕПЕНД най-често причинява смущения от рода на гадене и повръщане, стомашни спазми, мускулни крампи, болки в мускулите и ставите, влошено качество на съня, слабост, нервност.

Коментират се и странични ефекти като тремор, жажда и замайване, виене на свят, интензивно потене, интензивно сълзене на очите, диария или запек, болки в сърдечната област, обриви, трудности при уринирането, еректилна дисфункция, неестествена енергичност.

По-рядко има данни за чернодробни смущения, объркан говор, мисли и опити за суицид, депресивни състояния. Има и единични данни за сериозни отклонения в кръвната картина, еуфорични състояния, халюцинации.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АДЕПЕНД не трябва да се приема при свръхчувствителност към съставки на лекарството; при пациенти с чернодробна недостатъчност в тежка форма, остър хепатит, тежка бъбречна недостатъчност; при лактозна непоносимост; при пациенти в абстиненция, при положителна урина за опиати; при зависими пациенти, провалящи дезинтоксикацията.

Медикаментът не се използва при деца и подрастващи под 18 години. Няма данни за безопасно прилагане при хора в напреднала възраст.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Прилагането на този продукт изисква преценка за безопасност при съчетаване с други медикаменти. Особено внимателно трябва да се избират лекарствата откъм съдържание на опиоидни съставки. Има възможност да се прилагат такива без споменатото съдържание – сиропи за кашлица, обезболяващи, лекарства против диария и др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 98 лв за 28 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *