ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИАТРОМБ  /  VIATROMB

Съдържа хепарин натрий, соев лецитин, етанол 96%, калиев дихидрогенфосфат, натриев хидроксид, вода

Предназначение

ВИАТРОМБ е антитромботичен лекарствен продукт за локално външно приложение. Използва се под формата на дермален спрей при заболявания, свързани с повърхностните вени: варици или разширени вени; тромбофлебит, отоци, постфлебитни състояния, възпаление и язви на тъкани около проблемни вени и пр.

ВИАТРОМБ се препоръчва и още при хематоми, повърхностни травми и контузии от спорт или произшествия, при разтежения и възпаления на сухожилията.

Как се приема

ВИТАКОМБ се прилага чрез впръскване върху проблемния участък на кожата. При една процедура са допустими до 3-4 впръсквания; полагането на продукта започва в посока отдолу нагоре по крайника. Процедурите са до три дневно. Може да се изпълни и лек масаж, ако проблемът не е свързан с болка. Този режим може да се поддържа до две седмици.

Предозирането е нежелателно; медикаментът в повече се отнема внимателно с тампон. Препоръчително е неутрализиране с protamine sulfate. При пропусната процедура се изчаква  времето за следващата. Ако в рамките на две седмици не настъпи очакваното подобрение, задължително се прави консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Полагането на ВИТАКОМБ може да причини леки алергични реакции, изразени в зачервяване и сърбеж. Обикновено те прекратяват без усложнения след прекратяване на лечението.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИТАКОМБ не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Противопоказан при кожа с нарушена цялост – отворени и кървящи рани, гнойни наранявания.

Да не се полага върху лигавиците на устата и носа, както и в очите.

Спреят не е подходящ за обработка на големи кожни участъци при бебета и  малки деца. Допуска се за краткотрайно лечение по време на бременност, без да се полага върху обширни кожни зони.

Не се назначава при хеморагична диатеза или тромбоцитопения.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ВИАТРОМБ, от които са последвали негативни за пациента ефекти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за стандартна опаковка

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *