ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПЕНЕСТЕР / PENESTER

Съдържа финастерид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон 30, натриев докузат, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 6000, титанов диоксид, симетиконова емулсия, жълт железен оксид

Предназначение

Таблетките ПЕНЕСТЕР се назначават при доброкачествена хиперплазия на простатата (увеличена простата). Активната съставка на продукта – финастерид, е от типа инхибитор на 5-алфа-редуктазата. Благодарение на нея жлезата намалява размера си и така се предотвратяват инциденти, свързани със спиране или затруднено уриниране при мъжете; избягват се спешни оперативни интервенции.

Как се приема

ПЕНЕСТЕР се приема в дози и с продължителност, назначени от лекар. Медикаментът е предназначен за продължителен прием.

Дневната доза се определя индивидуално; размерът й не може да се променя самоволно от пациента. При пропуснат прием обикновено се изчаква времето за следващия, без да се правят корекции за наваксване.

При предозиране е необходима медицинска консултация дори в случаите, когато липсват необичайни симптоми.

Прекъсването на приема може да компрометира резултатите от терапията до този момент.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ПЕНЕСТЕР може да стане причина за алергични реакции като кожни обриви и оток на устните и лицето.

Сред коментираните странични ефекти са също импотентност, отслабване на либидото, проблеми с еякулацията.

При отделни пациенти могат да се проявят и симптоми от рода на сърцебиене, подуване на гърдите, чернодробни смущения, болки в тестисите, влошено качество на спермата, депресивни състояния, тревожност.

Продължителната терапия с този медикамент изисква проследяване за състоянието на гърдите, тъй като са възможни злокачествени трансформации на клетки с изразени признаци от рода на уголемени зърна с отделяне на секрет, образуване на бучки и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПЕНЕСТЕР не се назначава при алергия към някоя от съставките.

Бременни жени не трябва да избягват контакти с медикамента, както и със семенната течност на мъж, лекуван с този медикамент. Съществува риск плодът от мъжки пол да развие аномалии на половите органи.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия на ПЕНЕСТЕР с опасни последици за пациента. Независимо от това всяко съвместяване с други медикаменти следва да се оцени предварително от лекуващия.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *