ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОКУЛОТЕКТ / OCULOTECT

Съдържа ретинол палмитат, α-токоферол ацетат, карбомер, цетримид (консервант), динатриев едетат, глицерол, трометамин, вода

Предназначение

ОКУЛОТЕКТ е гел, препоръчван при сух кератоконюнктивит. Продуктът замества слъзната течност при състояния на дефицита й, когато има риск от сухота на роговицата с последващи болестни състояния. Възможни са наранявания и инфекции, които с прилагането на този продукт успешно се избягват.

Как се приема

Гелът се прилага три пъти дневно; достатъчна е една капка в застрашеното око. При остри състояния апликацията се изпълнява на всеки час.

По време на процедурите с гел ОКУЛОТЕКТ не трябва да се носят контактни лещи. Те могат да се поставят отново половин час след апликацията. Терапията продължава до нормализиране на състоянието или по-дълго, ако офталмологът преценява това.

Не трябва да се полагат по-големи количества от продукта, тъй като това не води до по-бързо разрешаване на болестния проблем.

Опаковката е индивидуална и трябва да се ползва само от един човек. Важно е при процедура апликаторът да не докосва окото!

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи е възможно полагането на гела да бъде последвано от усещане за парене и раздразнение; обикновено това са преходни симптоми и скоро изчезват.

Не са изключени и алергични реакции, изразени в зачервяване, оток на клепача и прилежащи тъкани и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОКУЛОТЕКТ не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Не се използва при деца и подрастващи.

Избягва се от бременни и кърмачки; след консултация с лекар е допустима краткосрочна употреба под медицински контрол.

Възможни са зрителни смущения за кратко след полагането на гела; това не бива да се забравя при шофиране.

Взаимодействие с други медикаменти

ОКУЛОТЕКТ може да се прилага едновременно с други офталмологични продукти, но трябва да се изчакват интервали от поне пет минути между тях. Този медикамент се полага последен.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *