Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синини, изгаряния и делириум: Странни ефекти от приема на някои лекарства

Обичайният списък на страничните ефекти при употреба на повечето лекарства е доста голям, и в повечето случаи – познат

лекарства
приема на някои лекарства може да причини някои доста странни странични ефекти

Като правило това включва повръщане, гадене, коремна болка, главоболие, сънливост и други неприятни симптоми. Има обаче една различна категория странични ефекти от приема на лекарствата, дори и тези, които изглеждат познати и се употребяват често.

За това какви проблеми могат да възникнат (макар и рядко) при използване на определени лекарства, ще научите от днешната ни статия.

Всяко лекарство може да даде странични ефекти, защото хората са уникални и реагират различно на различни опити за лечение. Но в същото време страничните ефекти могат да бъдат изключително неочаквани. Затова трябва да се знае, че може да възникнат някои странни странични ефекти при приема на определени лечебни средства.

Синини по тялото

Сини петна, поради които хората около вас може да си помислят, че сте жертва на побой, могат да се развият, когато приемате ацетилсалицилова киселина. В крайна сметка, тя е известна като разредител на кръвта. И ако коагулацията на кръвта е нарушена, всеки удар по тялото, дори и не твърде силен, или натискане на ръката и крака, може да причини появата на синини. Освен това, както отбелязват експертите, ситуацията може да се влоши за тези, които имат допълнителни здравословни проблеми, като постоянно повишено кръвно налягане или диабет.

Проблеми с растежа

Ако вземате редовно стероиди, можете да получите застой на растежа. Освен това, лекарства от тази група обикновено се предписват за лечение на ревматизъм, псориатични прояви върху кожата и различни дерматити. Фактът, че при прием на стероиди, растежът се забавя, е регистриран от редица изследвания, проведени напоследък.

Изгаряне на кожата

Друго обичайно лекарствено средство, което се използва от мнозина за облекчаване на болката и премахване на треската – Ибупрофен, може да причини сериозно дразнене на кожата. С неговото използване се случва да се развие синдром на Стивънс-Джонсън, който по същество е токсико-алергично заболяване с остри прояви. Изглежда като изгаряне по кожата и лигавиците.

Освен това, казват специалистите, ако не спрете да приемате Ибупрофен, и се опитате да намалите симптомите с антихистамини, можете да си докарате епидермална некролиза. Това е сериозно заболяване с алергичен характер, при което общото състояние на пациента е сериозно нарушено, започва булозна (с образуването на мехури) лезия на цялата кожа. На фона на такава патология бързо се развива дехидратация, отбелязва се токсично увреждане на бъбреците и други органи. Поради тежко възпаление не се изключва и фатален изход. Затова си струва да предприемете по-внимателен подход към терапията дори и с едно толкова познато лекарствено средство, като Ибупрофен.

Халюцинации и заблуди

Учените, въз основа на наблюдения на пациенти, стигнаха до извода, че лекарствата за антибиотична терапия, базирани на едно от първите вещества от този спектър – пеницилин, могат да причинят на човек развитие на халюцинации и заблуждаващи състояния. Някои хора, които се лекуват с такова средство, са в състояние да видят и почувстват неща, които нямат нищо общо с реалността. В този случай, в края на курса на лечение, симптомите отшумяват. Що се отнася до пеницилина, тогава става дума главно за онези лекарства, които се инжектират през вените.

Посиняване на устните и ноктите

Едно от лекарствата за лечение на мигрена, на базата на напроксен, също има странен ефект след прилагане. Рядко, но все пак се случва човек, практикуващ такава терапия, да има сини нокти и устни. В този случай кожата може да бъде покрита както със сини петна, така и с лилави. Останалите области могат да побледнеят едновременно. Видът на човек, сдобил се с такъв страничен ефект, изглежда изключително футуристично и странно.

Израстване и сгъстяване на миглите

Има капки, които се ползват при глаукома, чието приложение допринася и за плътността и растежа на миглите. Биматопрост, мастна киселина и една от съставките на капките, води до този ефект . Поради това действие на активната съставка, тя често се използва в козметичната индустрия. Изключително не се препоръчва използването на капки, които се изписват при глаукома, да се използват за растеж на миглите, тъй като има и неприятни странични ефекти – сърбеж в очите, кератит, намалена зрителна острота, болка в очите и други.

Без миризма

Проучванията показват, че приемането на лекарства на базата на интерферон може да накара човек да спре да различава различните миризми. Освен това, има данни за пациенти, почувствали това две седмици след началото на употребата на лекарството. И дори след една година те все още не могли да различават различните аромати.

Принудителна цветна слепота

Едно от популярните лекарства за повишаване на потентността при мъжете може да предизвика проблем като загубата на способността за разграничаване на цветовете. Вярно е, че е рядко и най-често при тези, които преди това са имали някакви подобни здравословни проблеми с очите.

Проблемите със зрението под формата на замъглени изображения, появата на ореол около светлините или бифуркация (обозначава ситуация, в която настъпва качествено изменение по раздвояване на даден обект или процес) на изображението може да се наблюдават при онези, които използват редица лекарства за понижаване на кръвното налягане, малария или туберкулоза.

Разбира се, ако се появят необичайни реакции или негативни последици при прием на различни видове лекарства, трябва да се свържете с специалист възможно най-скоро. В крайна сметка, забавянето изостря ситуацията, влошава състоянието на човека и може да доведе до сериозни проблеми. Всичко би могло да се реши с обичайната замяна на едно лекарство с друго, което ще е по-подходящо.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *