ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАМАЛ / LAMAL

Съдържа ламотригин, калциев карбонат, алуминиево-магнезиев силикат, натриев нишестен гликолат, хидроксипропилцелулоза, микрокристална целулоза, повидон, захарин натрий, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, овкусител

Предназначение

ЛАМАЛ се назначава при лечение на биполярно разстройство и епилепсия. Като антиепилептик може да се прилага при възрастни и при деца над 12 години – самостоятелно; ако е в комбинация с други противоепилептични продукти, може да бъде даван и на деца над две години.

Препоръчва се и при лечение на биполярни разстройства на пациенти над 18 години. Прилагането на продукта в този случай увеличава времето между депресивни или манийни периоди.

Как се приема

Приемът на ЛАМАЛ следва указанията на лекуващия и зависи от диагнозата, възрастта и състоянието на потребителя.

Лечението с този продукт започва с ниски дози; те нарастват плавно до постигане на оптималната за конкретен пациент.

При монотерапия на епилепсия за възрастни и деца над 12 години дневната доза е между 100 и 400 мг дневно в един или два равни приема. При деца на 2 до 12 години се изчислява конкретна доза в зависимост от теглото; количеството трябва да е в диапазона 1-15 мг на килограм телесно тегло.

Редуцирани дози се назначават в случаи с пациенти, които имат чернодробно заболяване.

При лечение на биполярни разстройства медикаментът се назначава индивидуално.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на медикамента може да стане причина за обриви, болки в устата и гърлото; оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и говор; умора и сънливост. В някои случаи симптомите на епилепсия се влошават в началната фаза на лечението.

Възможно е влошаване на чернодробните функции, разпознаваемо по пожълтяванена кожата и склерите, сърбеж, лесна уморяемост, необясними подкожни кръвоизливи.

Съобщавано е също за главоболие и замайване, проблеми със заспиването, диария, халюцинации, зачервяване на очите и влошаване на зрението, неконтролирани движения, болки в корема, влошена координация на придвижване, усещане за общо неразположение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛАМАЛ не трябва да се прилага при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Не се препоръчва, ако пациентът има натрапчиви мисли за суицид.

Бременни и кърмачки се консултират индивидуално за възможен безопасен прием на продукта, ако това е крайно необходимо.

Не се препоръчва шофиране за времето, през което се взема този медикамент заради част от страничните му ефекти като влошена координация, замъглено зрение, главоболие и световъртеж.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с ЛАМАЛ трябва да е предхождано от анализ за съвместимостта му с лекарства, които пациентът вероятно ще трябва да взема паралелно. Възможна е промяна в дозите и специален терапевтичен режим, ако болният приема и други медикаменти от рода на фенотоин, карбамазепин, фенобарбитал, валпроат. Предупреждението е валидно и за съпътстваща хормонална терапия или прием на хормонални контрацептиви.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 30 таблетки по 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *