ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФИНАЦЕА гел  /  FINACEA gel

Съдържа азелаинова киселина, лецитин, средноверижни триглицериди, полисорбат 80, пропиленгликол, карбомер 980, натриев хидроксид, динатриев едетат, бензоена киселина, вода

Предназначение

ФИНАЦЕА е лечебен гел, действащ на база азелаинова киселина като активна съставка. Използва се като локално външно средство при терапии срещу лека до умерена форма на акне и розацея. Подходящ при обработка на възпалени и гнойни пъпки.

Как се приема

ФИНАЦЕА се полага върху измита и подсушена кожа. Със стълбче до около 2.5 см може да се обработи цялото лице; полаганото количество трябва да се локализира върху проблемните зони. Апликациите се изпълняват два пъти дневно, сутрин и вечер. Продължителността на терапията зависи от повлияването. Възможно е при първите опити кожата да реагира с раздразнение; тогава се препоръчва временно прекъсване за не повече от 2-3 дни.

Възможни нежелани ефекти

Най-често коментираните странични ефекти са зачервяване и сърбеж, парене или лека болка в мястото на приложение. Обикновено те са преходни и при намаляване на полаганите количества гел или при временно прекъсване затихват.

Често се съобщава и за смущения от рода на изтръпване, мравучкане или парестезия, изсушаване на третираната кожа, обриви.

Значително по-рядко се развиват контактен дерматит, еритема, депигментация или лющене. При лечение на акне не са изключени алергични обриви и дихателни затруднения.

Лечението на розацеа може да  бъде съпроводено от идентични смущения, включително до копривна треска и поява на уртики. Съобщавано е и за поява на гнойни пъпки в зоните на розацея.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Гел ФИНАЦЕА не се използва при алергия към азелаинова киселина или друга съставка на медикамента.

Не се препоръчва за лечение от акне на деца под 12-годишна възраст, както и за розацеа при деца и подрастващи под 18 години.

По време на лечението с този продукт се избягва прилагането на пилинги и почистващи средства с алкохол за кожата на лицето.

При пациенти с астма е необходимо медицинско наблюдение, за да се избегнат усложнения. Ако пациентът развие последици от странични ефекти, засягащи дихателната система, прилагането на гела се прекратява.

Не се препоръчва употреба при бременност или кърмене освен по лекарска препоръка като крайна мярка.

Важно е гелът да не попада върху наранена и с нарушена цялост кожа, върху лигавици – в очите или устната кухина. Ако това се случи, трябва веднага да последва обилно измиване с вода.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени взаимодействия на ФИНАЦЕА, от които са последвали негативни за здравето на пациента ефекти. Въпреки това лекуващият следва да бъде информиран за медикаменти, които пациентът трябва да приема или е приемал доскоро за други заболявания.

Не се допуска едновременно прилагане на други кремове или унгвенти по време на лечението с ФИНАЦЕА.

________

Усреднена цена в аптеките – 17.50 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *