ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДАЛЕРОН перорална суспензия / DALERON oral suspension

Съдържа парацетамол, сорбитол, глицерол, ксантанова смола, малтитол, микрокристална целулоза, кармелоза натрий, натриев бензоат, лимонена киселина, ананасов аромат, рибофлавин, вода 

Предназначение

Детският сироп ДАЛЕРОН с активна съставка парацетамол се препоръчва при състояния с повишена телесна температура – симптом на настинка, вирусно или бактериално инфектиране, както и при дискомфорт след ваксинация. Прилага се като обезболяващо при дребни наранявания, зъбобол и главоболие, след малки хирургични интервенции. 

Как се приема

Приемът на ДАЛЕРОН трябва да бъде препоръчан от педиатър; той определя с точност дневните дози, които са в диапазона 10-15 мг за килограм телесно тегло. Размерът на еднократната доза зависи от възрастта и килограмите на детето.

За улеснение опаковката на продукта съдържа мерителна спринцовка; отмереното с нея лекарство може да се вкара директно в устата на детето или да се изпомпа в лъжица. Интервалът между два приема трябва да е 4 до 6 часа; максималният брой дози за 24 часа е 4.

Продуктът се дава на бебета под тримесечна възраст по изключение, единствено при повишена телесна температура след ваксинация.

ДАЛЕРОН трябва да се прилага в строго определени дози; превишаването може  да има негативни ефекти, които могат да се проявят след дни. Високите дози парацетамол се отразяват  на чернодробните функции, следват възможни странични ефекти като гадене и повръщане. Ако детето приеме по-висока от определената доза, незабавно трябва да се направи консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

При спазване на изброените правила страничните ефекти са редки и в лека форма. Обикновено се коментират алергични реакции – сърбеж и уртикарии, обриви, умора, гадене.

Съобщавано е също за изолирани случаи на жълтеница и панкреатит; други единични оплаквания са за повръщане и диария. Констатирани са и някои отклонения в показатели на кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДАЛЕРОН сироп не трябва да се дава на деца, които са алергични към парацетамол или друга съставка на продукта, както и при тежки чернодробни или бъбречни заболявания. Ако  тези патологии са в лека до умерена форма, сиропът е допустим под лекарски контрол.

Този продукт се дава на деца под две години само по лекарско назначение.

Медикаментът не може да се дава повече от три дни без лекарско назначение.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява безопасно съчетаване на сиропа с други медикаменти, като внася корекции при възможните комбинации и дневни дози. ДАЛЕРОН сироп е несъвместим с барбитурати, противоепилептични лекарства, рифампицин и хлорамфеникол. Специално внимание е необходимо, ако са назначени продукти като варфарин, метоклопрамид, домперидон и холестирамин.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *