ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РОВАХОЛ  /  ROWACHOL

Съдържа алфа-пинен, бета-пинен, камфен, цинеол, ментон, ментол, борнеол, маслиново масло, желатин

Предназначение

РОВАХОЛ стимулира отделянето на жлъчни сокове; предотвратява задържането им в жлъчните пътища и образуването на жлъчни камъни. Препоръчва се като средство за регулиране стойностите на холестерола и като фактор за разграждане на жлъчни камъни от холестеринов тип. Действа болкоуспокояващо и овладява спазми при жлъчни колики. Препоръчва се в комплексни терапии на храносмилателни разстройства, свързани с черния дроб и жлъчката.

Продуктът е подходящ за лечение на жлъчни камъни, при спазми и възпаление на жлъчния мехур и/или жлъчните пътища. Прилага се преди и след оперативни интервенции на черен дроб и жлъчни пътища.

Как се приема

Терапията с РОВАХОЛ се препоръчва от лекар. Може да се дава на деца над 6 години; дневният прием е 1-2 пъти по една капсула, половин час преди хранене.  Точната доза се определя от лекуващия в зависимост от възрастта и състоянието на пациента.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е приемът на продукта да причини алергични реакции, изразени в зачервяване, обриви и сърбеж; оток на езика и гърлото, на лицето; затруднен говор, преглъщане и дишане с хрипове.

Има регистрирани редки случаи със стомашно раздразнение и оригване с миризма на мента; усещане на болка и поява на ранички по лигавицата на устната кухина. Симптомите са преходни, прекратяват се след преустановяването на приема.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не се дава на деца под 6-годишна възраст.

Приемът на РОВАХОЛ трябва да се контролира от медицинско лице, тъй като не са изключени усложнения от типа на механична жълтеница, възпаление на панкреаса, на жлъчните пътища и др.

Взаимодействие с други медикаменти

РОВАХОЛ е несъвместим с противосъсирващи медикаменти. Избягва се при пациенти, които вземат продължително натоварващи черния дроб лекарства.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *