ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога паметта започва да се влошава?

Това се случва с всеки от нас, рано или късно, но за много хора „първите звънчета“ зазвъняват още на 40. Ос­новните симптоми се проявяват, но непрекъснато се задълбочава. Всъщ­ност, най-ясно си личи промяната в характера. Пестеливостта се превръ­ща в скъперничество, недоверието в подозрителност, настойчивостта в упорство. Едновременно с това се на­рушават и мисловните процеси – спо­собност адекватно да се анализира ситуацията, да се обобщава и прочее. Нещата се влошават, когато човекът стане придирчив, мърморещ; злобен. Неговите възгледи и изказвания са съвсем шаблонни, стеснява се кръгът му от интереси. Постепенно нараства разстройството на паметта. След това започват налудните идеи, идва ред и на зрителните измами. Всички тези черти в процеса на нормалното стареене се проявяват почти у всеки човек. Въпросът е в каква степен. Едни хора и на сто години си остават с ясен ум, други още на 30 проявяват признаци на слабоумие.

ВНИМАНИЕ!

Що се отнася до хората в трудоспособна възраст, психолозите съветват още при пър­вите признаци на болестта те да променят всичко в живота си: местожителството, мястото за почивка, яденето, работата, дори семейството. Може би не знаете, но рутината влияе пагубно на човешката психика.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *