ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИЛОБИЛ ФОРТЕ / BILOBIL FORTE

Съдържа стандартизиран екстракт от листа на гинко билоба, лактоза монохидрат, колоиден силициев диоксид, царевично нишесте, магнезиев стеарат, талк, чер и червен железен оксид, титанов диоксид, желатин, азорубин, глюкоза

Предназначение

Твърдите капсули БИЛОБИЛ ФОРТЕ са продукт, препоръчван за подобрено снабдяване на главния мозък с кислород и глюкоза. Приемът предпазва клетки му от кислороден глад, като осигурява разширяване на кръвоносните съдове и оптимизира мозъчното кръвоснабдяване. Същевременно намалява рискът от слепване на тромбоцити и нежелани епизоди от рода на мозъчен инсулт.

Продуктът подобрява и периферното кръвообращение, което овладява неприятни състояния като изтръпване и изстиване на крайниците, болка при ходене, бодежи и вкочаняване.

Чрез БИЛОБИЛ ФОРТЕ се неутрализират възрастови симптоми като отслабване на паметта, влошаване на концентрацията, тревожност, общо неразположение, виене на свят, шум в ушите, разстройства на съня, главоболие.

Как се приема

БИЛОБИЛ ФОРТЕ твърди капсули се приемат без връзка с храненията. Дневните дози и продължителността на приема трябва да бъдат консултирани с лекар и зависят от здравословния проблем и общото състояние на пациента.

При проблеми на паметта, нарушено мозъчно кръвообращение и влошена концентрация – два или три пъти дневно по една капсула;

При шум в ушите (тинитус) и виене на свят – две капсули дневно, по една сутрин и вечер; същата схема се прилага и при влошено кръвоснабдяване на крайниците, схващане и студени крака.

Подобрение може да се почувства при редовен прием в продължение на месец, а трайни резултати може да има след тримесечна терапия. Лекуващият следва да прецени дали след този срок пациентът трябва да продължи приема.

При терапия с този продукт се спазват общите пациентски правила: да не се променя дозировката самоволно, при пропуснат прием да не се компенсира с удвояване на обичайното количество. Няма данни за негативни последици от предозиране; въпреки това повишаването на дневната доза с цел по-бързо постигане на лечебен ефект не се препоръчва.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът са приема като цяло добре; редките странични ефекти засягат стомашно-чревния тракт – неразположение, гадене; възможни са симптоми като главоболие, зачервяване и сърбеж по кожата, оток като алергични прояви.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този продукт не се прилага при алергия към екстракта от гинко билоба или към някое от помощните вещества.

При склонност към кръвоизливи от различно естество да се прилага с повишено внимание.

Не се прилага при лечението на деца.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

БИЛОБИЛ ФОРТЕ може да се приема паралелно с други медикаменти само след консултация с лекар. Не се препоръчва за пациенти, които вземат антикоагуланти, ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни заради повишен риск от кръвоизливи.

Да се избягват комбинациите с алкохол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 33 лв за 60 капсули по 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *