ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МЕДОСТАТИН / MEDOSTATIN

Съдържа ловастатин, лактоза монохидрат, прежелатинизирано царевично нишесте, микрокристалинна целулоза, бутилиран хидроксианизол, магнезиев стеарат, индиготин син алуминиев оцветител

Предназначение

МЕДОСТАТИН: този медикамент е предназначен за регулиране високите стойности на холестерол с ниска плътност в кръвта. Определян е като редуктазен инхибитор и антихиперлипидемичен агент, с чиято помощ се редуцира т.н. лош холестерол у пациенти в риск – застрашени от инциденти като инфаркт или инсулт. Прилага се комплексно, задължително е предхождащо и паралелно спазване на нисколипидна диета.

По лекарско предписание.

Как се приема

Пероралните таблетки МЕДОСТАТИН са поглъщат цели по време на хранене. Стартовата доза е 20 мг дневно – една таблетка вечер. Лекуващият може да назначи плавно увеличаване на дневната доза, но не повече от 80 мг на 24 часа. При по-високи дози количеството за деня може да се разпредели за два приема по равно – сутрин и вечер.

Ако пациентът пропусне прием, изчаква времето за следващата доза и я взема без корекции с цел компенсиране на пропуснатото. При случайно предозиране трябва да се направи медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при прием на МЕДОСТАТИН са сравнително редки. Обикновено се регистрират смущения от рода на гадени, стомашни киселини, болки в корема, метеоризъм, запек. Възможни са оплаквания от главоболие и виене на свят, болки в мускулите и мускулни крампи.

При някои пациенти се проявяват кожни раздразнения, сърбеж и обриви. Съобщавано е за зрителни смущения и промени във вкуса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МЕДОСТАТИН не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Пациентите с чернодробни смущения подлежат на стриктен контрол; наблюдават се стойностите на серумни трансаминази и при наднормени стойности приемът се прекратява. Особено внимание е необходимо при пациенти, които се оплакват от мускулна слабост или мускулни болки, особено ако е налице и повишена телесна температура. В този случай вероятно се касае за миопатия и терапията се прекратява.

Към рисковите групи се отнасят също пациентите, наскоро преживели оперативно лечение или травма; с прояви от рода на гърчове и припадъци; хипотоници. При хора с бъбречни заболявания има риск от бъбречна недостатъчност.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява предварително възможните рискове от съвместно прилагане на МЕДОСТАТИН с медикаменти, необходими на пациента за други негови заболявания. Отнася се за антикоагуланти тип кумарини, някои антибиотици, имуносупресори.

_

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за 30 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *