ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болест на Алцхаймер и диабет тип 3 – каква е връзката?

Много вероятно е истинската причина за болестта на Алцхаймер да е злоупотребата със сладкиши и нездравословна храна

Алцхаймер
Има връзка между злоупотребата със захар и болестта на Алцхаймер

Всички знаем, че има два вида диабет – първият, „вроден“, а вторият – „придобит“. Но сред научните среди все повече и повече се налага мнението, че разрушителното въздействие на захарта върху мозъка не може да се подценява, в резултат на което се развива „диабет тип 3“. Тоест болестта на Алцхаймер.

Инсулинът е хормон, който понижава концентрацията на глюкоза в кръвта

Иначе казано, когато нивото на захарта се повиши, инсулинът буквално вика на клетките: „Нека премахнем този боклук от тялото!“. Ако постоянно пием подсладени напитки и злоупотребяваме с въглехидрати, клетките се уморяват и спират да реагират на повикванията на инсулина. Тоест, те развиват съпротива срещу него. Когато инсулиновата резистентност засяга мозъчните клетки, ние започваме да губим памет и ориентация в пространството и личността ни се променя. Скоро това състояние се развива като болест на Алцхаймер.

Захарта убива мозъка

Преди век невропатолог на име Алоис Алцхаймер отбеляза, че при пациенти със здрави мозъчни клетки се заменят от странни протеинови молекули – така наречените бета-амилоидни плаки. Но как точно са формирани остава загадка и до днес. Едно е очевидно: инсулиновата резистентност ускорява този процес.

Сузане Де Ла Монте

Друг невропатолог, професор Сузане Де Ла Монте от университета Браун, изучава това явление в продължение на много години. Чрез изкуственото създаване на инсулинова резистентност в мозъка на плъхове тя гарантира, че невроните им започват да умират и нервните им връзки се объркват. В резултат на това животните показаха всички признаци на болестта на Алцхаймер. Именно защото болестта на Алцхаймер е пряко свързана с ниските нива на инсулин в мозъка, много изследователи го наричат ​​„диабет тип 3“ или „мозъчен диабет“.

Това се потвърждава и от факта, че диабетиците са два пъти по-склонни да заболеят от Алцхаймер

Затлъстяването също увеличава риска от неврологични разстройства. Това не означава, че диабетът причинява болестта на Алцхаймер, но те имат една причина: злоупотребата с храна с добавена захар.

И ако процентът на хората с болестта на Алцхаймер се увеличи със същата плашеща прогресия като броя на пациентите с диабет тип 2, светът ще бъде изпълнен с хора с болни тела и умове. Сега правителството на САЩ харчи за лечение на болестта на Алцхаймер около 200 милиарда долара годишно, а през следващите 40 години това число ще се увеличи до трилион долара.

Най-сигурният начин да се предпазите от мозъчен диабет е да спазвате класическа здравословна диета, препоръчана от всички лекари и диетолози. Излишните въглехидрати, нискомаслените храни, пълните със захар газирани и негазирани напитки бързо ще направят мозъка ви неизползваем.

Източник: lchf.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *