ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МАКМИРОР / MACMIROR

Съдържа нифурател, царевично нишесте, оризово нишесте, талк, магнезиев стеарат, магнезиев карбонат, желатин, захароза, полиетилен гликол 6 000, титанов диоксид, арабска гума, восък

Предназначение

Пероралните таблетки МАКМИРОР се препоръчват при вулвовагинити с бактериален причинител; за лечение на бяло течение и инфекции на уринарния тракт.

Как се приема

Таблетките се поглъщат цели, с вода – след хранене. Срещу вагинални инфекции дозата е три пъти дневно по една таблетка в продължение на една седмица (за двамата партньори). Тази схема се съчетава с поставяне на вагинални таблетки – вечер преди лягане, редовно в продължение на 10 дни. Ако пациентката не изпълнява тази част от комплексната терапия, може да взема само перорални таблетки, но по схемата 4х1 на ден.

Ако медикаментът е назначен за лечение на инфекции на пикочните пътища, дневната доза се определя индивидуално в зависимост от състоянието и възрастта на пациента. Тя варира в диапазона 3-6 таблетки на ден и може да бъде продължавана над две седмици по преценка на лекуващия.

При пропуснат прием таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия, без наваксване с по-висока доза. при предозиране е необходима бърза медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Не е изключено приемът на тези таблетки да причини стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, сърбеж и обриви. Някои от симптомите са преходни и отзвучават скоро, но при прогресия трябва да се потърси медицинска помощ.

Налична е информация за случаи на хемолитична анемия при пациенти с глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназен дефицит.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МАКМИРОР не се назначава при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не се приема при бременност; не е подходящ за деца освен в случаи на крайна необходимост и под стриктен лекарски контрол.

При лечение с този медикамент не трябва да се консумира алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за негативни последици от комбиниране с други лекарствени продукти. Въпреки това преди старта на лечението с МАКМИРОР пациентът следва да информира лекуващия за всеки медикамент, който е приемал доскоро или ще продължи да го приема едновременно с коментираното лекарство.

_________

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за 20 таблетки по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *