Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕГАИН  /  REGAINE

Съдържа миноксидил, етанол, пропиленгликол, вода

Предназначение

РЕГАИН е двупроцентов разтвор от активната съставка миноксидил. Разтворът се препоръчва при лечението на андрогенно оплешивяване при жени и мъже.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение. Полага се с помощта на спрей помпа, като една доза се постига чрез 6 напомпвания. Така разтворът се нанася равномерно върху оголената част от скалпа; следва внимателно разнасяне на течността от центъра към периферията на проблемната зона. Внимание: при това действие не бива да се упражнява втриване!

Има и вариант за полагане на разтвора чрез апликатор; той е снабден с малък резервоар – напълването му осигурява една доза за полагане.

РЕГАИН се полага два пъти дневно, като при това скалпът и косата трябва да са чисти и сухи.

Ако е пропусната процедура, изчаква се времето на следващата и терапията продължава по установения ред. Няма смисъл от полагането на по-високи дози, предозирането не ускорява лечебния процес. Обикновено лечението дава резултат в срок от два до четири месеца. Фармакологичната характеристика на продукта отбелязва, че ефективността на РЕГАИН не се проявява при всеки пациент.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщавани страничен ефект от прилагането на продукта е главоболието. Чести са също смущения от рода на сърбеж и обриви, дерматит, възпаление на скалпа, поява на пъпки от типа на акне, прекалено окосмяване.

Потребителят може да се оплаква от затруднено дишане, болки в мускулите и костите, отоци на крайниците, хранителни смущения, болки с различна локализация, депресивни състояния.

Потребители отчитат и странични ефекти като допълнително опадване на косата, промяна в текстурата й, понижаване на кръвното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕГАИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва прилагане при потребители под 18 и над 65 години.

Продуктът е противопоказан при поражения на скалпа – например от възпаление, псориазис, драскотини; при повишено артериално налягане; ако пациентът вече използва локални кортикостероиди за лечение на косопада.

Рискови са пациентите със сърдечни заболявания и хипертония; безопасното прилагане на продукта трябва предварително да се обсъди с личния лекар.

Да не се използва от бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходим е предварителен анализ за съвместимостта с РЕГАИН на лекарства, които пациентът е приемал доскоро или следва да продължи терапията си за друго заболяване. Особено важно е да се отчете възможен риск за промяна на ефекта, ако се касае за периферни съдоразширяващи. Не се допуска едновременно прилагане на коментирания продукт с кортикостероиди.

_______

Усреднена цена в аптеките – 80 лв за флакон от 60 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *