Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛАРЕКС / FLAREX

Съдържа флуорометолонов ацетат, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, натриев дихидроген фосфат монохидрат, тилоксапол, натриев хлорид, хидроксиетилцелулоза, вода; както и малки количества натриев хидроксид и/или концентрирана хлороводородна киселина за поддържане на рН

Предназначение

Продуктът ФЛАРЕКС представлява капки за очи от кортикостероиден тип. Прилага се профилактично или като терапия при външни неинфекциозни възпаления на очите.

Как се приема

ФЛАРЕКС се прилага по лекарско назначение. Обикновено се накапват по 1-2 капки в око три-четири пъти дневно. При остри състояния апликациите могат да са на всеки два часа в рамките на две денонощия.

Флаконът с капките е индивидуален; не трябва да се ползва от други пациенти, освен титуляра. При процедурите накрайникът не бива да докосва окото.

Ако е пропусната процедура капките се слагат при първа възможност или се изчаква времето за следващата. Не трябва да се увеличава количеството с цел компенсация. При предозиране окото се изплаква с хладка вода.

В случай че пациентът прилага и друг офталмологичен продукт, между него и ФЛАРЕКС се прави пауза от поне пет минути.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с този медикамент е възможно да се получат странични ефекти като лош вкус, болка и зачервяване на окото, дразнене, дискомфорт и замъгляване на образите, сълзене, повишено вътреочно налягане. Ако капките се използват продължително, може да настъпи увреждане на роговицата – петна от калциеви натрупвания.

При всяко смущение трябва да се прави консултация с лекуващия, особено ако страничните ефекти се усилват.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛАРЕКС не се използва при алергия към някоя от съставките.

Тези капки са противопоказани при вирусни и гъбични инфекции на окото, при туберкулоза.

Не се прилагат при деца под 7 години.

Не се назначават по време на бременност или кърмене.

За пациенти в риск: продължителната употреба може да провокира катаракта, повишено вътреочно налягане. При вече проявена глаукома или високо вътреочно налягане е необходимо периодично проследяване за състоянието.

Продължителното прилагане на този кортикостероиден се свързва и с общи реакции от рода на отоци или повишаване на теглото – особено ако е в паралел с ритонавир или кобицистат; терапията се прилага с повишено внимание и под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Споменатите комбинации с ритонавир или продукти с кобицистат обикновено усилват ефектите от ФЛАРЕКС; необходимо е системно проследяване.

При съвместно приложение с локални стероиди или локални нестероидни противовъзпалителни се забавят оздравителните процеси в роговицата.

За всеки медикамент, който пациентът е приемал преди старта на лечението с ФЛАРЕКС, лекуващият следва да бъде информиран подробно. Както и за случаите, когато съвместяването трябва да продължи.

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за флакон от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *