ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Златни рецепти от народната медицина за укрепване на имунитета

За защита на имунитета е добре да се ползват повече антиоксиданти и други полезни вещества, като микроелементи, отколкото витамини, както погрешно смятат някои. Това ни съветва руския билкар и лечител Александър Кородецки

имунитета
Подкрепете имунитета с помощта на билките

Имунната система на човека функционира постоянно, предпазвайки организма от вредните външни влияния. Тя осигурява пълноценното функциониране на органите и свързаните с тях системи в тялото.

Как да укрепим имунната система с помощта на естествени средства? Ето няколко ценни рецепти от руския лечител Александър Кородецки

Александър Кородецки е роден през 1961 в Санкт Петербург. Дипломира с отличие и работи в лаборатория, в която изучава физиката на полета.

Всичко в живота на Александър вървяло доста добре, докато не се разболели най-близките му – неговите родители. Диагнозите били страшни и разочароващи – от артрит на коляното до рак на стомаха. Заболяванията прогресирали, и Александър, зарязвайки защитата на докторска дисертация, се заема с изучаването на традиционната медицина.

Човешкият имунитет е начин на естествена защита от влиянието на вещества и чужди организми, които са попаднали отвън и провокират разрушаването на клетките и тъканите на тялото. Възможно ли е да се укрепи имунната система с помощта на народни рецепти?

Александър Кородецки

Естествени средства за засилване на съпротивлението на организма

Народната медицина от ползва различни билки и комбинации между тях от векове, натрупвайки ценен опит. Народната медицина, също така, притежава познания за лечебните свойства на много растения и непрекъснато трупа полезна информация.

Искаме да споделим с вас тези рецепти сега, тъй като сезонът е подходящ за засилване на имунитета.

Рецепта с овес

Ще ви трябват съставките:

– овес (вземете необелен) – 1 чаша.
– шипки – 2 супени лъжици.

Технология на приготвяне:

Овесът и шипката трябва да бъдат сложени предварително в термос и да се залеят с 1,5 литра вряла вода. Оставете термоса добре затворен да престои цяла нощ. Препоръчва се да се пие по половин чаена чаша два или три пъти на ден. Продължителността на процедурата е 1 месец, след това се прави пауза. Може да добавите и други сушени плодове към инфузията, според вашите предпочитания.

Рецепта с тиква

Ще ви трябват съставките:

– тиквена каша – 300-400 грама.
– мед – 300 грама.
– лимон – 2-3 броя.

Технология на приготвяне:

Нарежете лимоните на големи резени и с помощта на месомелачка ги смелете, заедно с кората. Настържете тиквата (на едро), добавете 300 грама мед и смляната лимонова смес. Съхранявайте получената смес в хладилник. Консумирайте по 1 супена лъжица сутрин на празен стомах.

Рецепта „Планинска аптека“

Ще ви трябват съставките:

– горски плодове (шипка, горски ягоди, малини, къпини) – 1 шепа пресни (или 2 сушени).
– червени боровинки (може и замразени) – 2 супени лъжици.
– 5 супени лъжици мед.
– сок от цвекло – 2 супени лъжици.
– сок от чесън – 2 супени лъжици.
– водка – 2 чаши.

Технология на приготвяне:

Горските плодове и боровинките се смилат с блендер или се минават през месомелачка. Добавете към тях меда, сока от чесън и сока от цвекло. Разбъркайте всичко старателно и залейте с водка. Настоявайте 14 дни на тъмно място, като систематично разклащате снеста. Взимайте по 1 с.л. лъжица два-три пъти дневно преди хранене в продължение на 1 месец.

Рецепта с кантарион

Ще ви трябват съставките:

– сушена билка кантарион (може да смесите и жълт, и червен кантарион) – 2 ч.л.
– смлян прополис – буквално на върха на ножа.
– бяла глина – 1 ч.л.

Технология на приготвяне:

Ще ви трябва още и 250 мл. вряла вода, в която да изсипете предварително стрития кантарион. Покрийте с капак за 5 минути. След това сложете прополиса и разбъркайте добре. Оставете напитката да се охлади, прецедете и добавете бялата глина. Разбъркайте добре съставките. Пийте по 250 мл. три пъти на ден 1 час преди хранене на малки глътки. Така получената смес трябва да се употребява не повече от 5 дни. Прави се веднъж годишно, за предпочитане през месеците октомври и ноември.

Рецепта с джинджифил

Ще ви трябват съставките:

– корен от джинджифил (6-8 см).
– лимон – 1 бр.
– мед – според вашите предпочитания.

Технология на приготвяне:

Настържете фино джинджифила, залейте с 1 литър гореща вода. Нарежете и лимона на малки парчета директно с кората, като преди това не забравяйте да го измиете добре. Нека малко да заври, за не повече от 2-3 минути. Сложете мед в напитката, след като я прецедите и охладите. Пийте по 250 мл. три пъти на ден.

Имунната система е сложна структура, която има функцията да защитава организма от различни неразположения, разпознавайки и убивайки вредни клетки и микроорганизми. Имунната система е постоянно изложена на разрушителното влияние на организмите и химичните съединения. Следователно е необходимо, ако е възможно, да се укрепи имунитета, за да може той ефективно да защитава здравето ни.

Източник: www.magazintrav.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *