ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХОТЕМИН / HOTEMIN

Съдържа пироксикам 1%, метил парахидроксибензоат, цетомакрогол 1000, сорбитанов стеарат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, стеаринова киселина, бял вазелин, течен парафин, вода

Предназначение

Крем ХОТЕМИН е продукт за локално външно приложение с активна съставка пироксикам – нестероидно противовъзпалително. Използва се при възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат и състояния след травми; действа обезболяващо при проблеми с меките тъкани. Ускорява неутрализирането на симптоми като оток, зачервяване, повишена локална температура.

Как се приема

ХОТЕМИН се полага върху проблемната зона до 3-4 пъти дневно. Мястото не трябва да се покрива или превързва, а еднократната доза не може да превишава стълбче от три сантиметра. Обикновено симптоми на подобрение могат да се почувстват след края на първата седмица, а продължителността на терапията трябва да е не повече от четири седмици.

Продуктът се разстила и втрива на тънък филм до пълното му попиване в кожата. Прилагането на по-големи количества не ускорява положителните промени.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ХОТЕМИН може да причини алергични реакции, включително тежки и животозастрашаващи. Търсете спешно медицинска помощ, ако прилагането на медикамента е причинило внезапно секване на дъха, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, прималяване и припадък. Сред симптомите на алергична реакция са обриви, уртикария, сърбеж, зачервяване или лющене на кожата. Такава реакция налага спиране на приложението и консултация с лекар.

В редки случаи с това лекарство се свързват смущения от рода на гадене, храносмилателни проблеми, болки в корема.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХОТЕМИН не се използва при алергия към някой от компонентите на продукта, както и към други нестероидни противовъзпалителни.

Не се препоръчва за лечение на бременни и кърмачки.

Противопоказан за деца под 14 години.

Това лекарствено средство не се използва при разкъсвания на кожата и открити рани. Продуктът не бива да попада върху лигавици, в очите или устната кухина.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за съчетаването на крем ХОТЕМИН с други, перорално приемани нестероидни противовъзпалителни (особено съдържащите пироксикам). Прецизното дозиране елиминира риска от нежелани странични ефекти.

Няма информация за сериозни инциденти, свързани с предозиране или прием на несъвместими с ХОТЕМИН медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *