ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НАКЛОФ / NACLOF

Съдържа диклофенак натрий, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, хидроксипропил-гама-циклодекстрин (HP /-CD), хлороводородна киселина, пропиленгликол, трометамол, тилоксапол, вода

Предназначение

Капките за очи НАКЛОФ се препоръчват в офталмологията при травми и хирургични интервенции за предотвратяване или лечение на инфекции. Активната съставка диклофенак натрий действа обезболяващо и противовъзпалително; прилага се при операции на очите като средство за избягване на постоперативни усложнения; за овладяване на отоци при екстракция на леща заради катаракта.

НАКЛОФ постига ефектите си благодарение на активната съставка диклофенак натрий – нестероидно противовъзпалително с обезболяващо действие.

Как се приема

Всяка опаковка НАКЛОФ е за индивидуална употреба; при апликациите флаконът не бива да докосва окото. Дневната доза и продължителността на терапията се определя индивидуално от офталмолог в зависимост от здравословния проблем.

При хирургични интервенции: преди операцията капките се слагат в проблемното око до три пъти в рамките на три часа; единична доза – една капка. След операцията схемата е три пъти по една капка в деня на интервенцията, през равни интервали от време. След това се допускат три до пет апликации по една капка дневно с продължителност – до затихване на болката и възпалението.

При фотофобия и за овладяване на болка в окото: една капка през 4 до 6 часа. Ако болката е следствие от операция, един час преди нея се слага1-2 пъти по една капка, още 1-2 капки през първите 15 минути след интервенцията и по една капка на всеки 4-6 часа в продължение на три дни.

Възможни нежелани ефекти

При някои пациенти веднага след накапването се усеща парене, което е преходно. Сред ефектите скоро след поставянето на капките са зачервяване, сърбеж и замъглено виждане.

При често или твърде продължително прилагане са възможни последици от рода на изтъняване и разраняване на очни тъкани.

Не са изключени алергични реакции, включително с обриви, затруднено дишане и преглъщане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НАКЛОФ не се използва при алергия към някоя от съставките на медикамента, както и към производни на фенилацетатни производи, ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни.

Медикаментът не е подходящ за потребители с астма, остър ринит или уртикария, ако прилагането му обостря състоянието.

Лекуващият следва да определи дали пациентът не страда и от друга очна инфекция, чиито симптоми НАКЛОФ може да замаскира. При подобна ситуация се прилага паралелна терапия.

Бременни и кърмачки използват продукта само с изричното одобрение на лекар – за възможно най-кратък срок.

Пациентите с контактни лещи задължително ги свалят преди апликацията и ги поставят отново най-малко 15 минути след процедурата.

Медикаментът не е подходящ за деца.

При лечение с НАКЛОФ е препоръчително да не се шофира, тъй като е възможно замъгляване на зрението и забавяне на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на НАКЛОФ, от които произтичат опасни за здравето на пациента последици. Все пак е необходим контрол в случаите, когато пациентът взема медикаменти за хронични заболявания, например антикоагуланти.

Ако паралелно с НАКЛОФ се прилагат и други капки или мехлеми за очи, между полагането на двата продукта се осигурява интервал от най-малко пет минути.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за флакон от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *