ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ / LOCOID LIPCREAM

Съдържа хидрокортизон бутират, цетостерилов алкохол, макрогол 25 цетостерилов етер, лек течен парафин, бял мек парафин, безводна лимонена киселина, натриев цитрат, пропил парахидроксибензоат, бензилов алкохол, вода

Предназначение

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ е кортикостероиден крем, подходящ при лечение на повърхностни кожни заболявания със зачервяване и лющене. Съдържа съставки – тип хормони от надбъбречната жлеза; благодарение на тях продуктът овладява симптоми като зачервяване, сърбеж, напукване и лющене на кожата.

Медикаментът е за локално външно приложение; овладява симптомите, но не може да излекува провокиралото ги заболяване.

Кремът подхожда на суха или смесен тип кожа.

Как се приема

ремът се нанася под формата на тънък филм върху болния участък на кожата; масажира се внимателно до попиване на продукта. Процедурата се повтаря не повече от три пъти дневно.
При апликация пациентът се стреми да постигне максимално въздействие чрез използване на минимално количество от продукта. Граничната доза за едноседмично приложение се покрива от две тубички крем по 30 г

Ако е пропусната апликация, лечението трябва да продължи независимо от това; не се полага двойна доза с цел наваксване.

Възможни нежелани ефекти

В началната фаза на прилагане нерядко се появяват раздразнения и парене; тези ефекти са преходни и скоро изчезват.

При предозиране или прекалено продължителна употреба на медикамента мястото на третиране може да реагира с обрив и възпаление. Възможно е изтъняване на кожата и поява на стрии.

Ако върху апликацията се полага стегната превръзка, могат да се появят пъпки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ не трябва да се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът не лекува кожни заболявания, причинени от вируси, бактерии, гъбички или паразити. Третирането на засегнати участъци в тези случаи може да влоши състоянието им.

Продуктът е противопоказан при наранена кожа, ихтиоза, акне, детски дерматит на стъпалото, при рецидиви от предишни лечения с кортикостероиди с проявени странични ефекти.

Кремът не бива да попада върху лигавици, в очите или устната кухина.

Ако е необходимо да се полага крем върху голяма повърхност, това трябва да става под лекарски контрол. Такъв тип лечение се избягва при деца.

По време на бременност или кърмене прилагането на медикамента се допуска само по лекарско назначение и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ влиза в някои лекарствени взаимодействия, които могат да бъдат последвани от сериозни странични ефекти. Ето защо при назначаването му пациентът следва да информира лекуващия за всички медикаменти, които е приемал до момента или трябва да продължи приема им. Ако е необходимо прилагане и на друг продукт за локално външно въздействие, лекуващият определя режима на използването им, поредността и интервала между тях.

________

Усреднена цена в аптеките – 5.80 лв за туба от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *