Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болката в ставите ще премине ако използвате тази рецепта 7 дни

Американски физиолози откриха, че желатинът може да се използва за предотвратяване разрушаването на ставния хрущял

ставите
Болката в ставите ще премине, ако седем дни правите компрес с желатин

При хора с остеоартрит на колянните стави, две седмици след редовна употреба на желатин, се забелязва укрепване на мускулите и възстановяване на подвижността на ставите.

Сега в асортимента на всеки магазин за хранителни стоки можете да намерите желатин – кристален прах, който набъбва при контакт с вода и се превръща в прозрачна вискозна маса. Думата „желатин“ на латински означава „замразен“. Всъщност, това вещество е денатуриран колаген, който се намира при животните в костите и хрущялите, както и във вените и кожата. Желатинът е много полезен и за косата, защото той е богат на протеин. Протеинът е изключително необходим за нормалния растеж и възстановяване на косата.

Желатинът също така има благоприятен ефект върху кожата, която редовно се нуждае от пресни порции колаген. Неслучайно много готови фармакологични препарати – например витамин Е за кожата – се предлагат в желатинови капсули.

Желатинов компрес

Днес дори сравнително млади хора трябва да търсят отговори на въпроса „защо имам проблем със ставите?“ И „как да се справя с болката?“. Един прост компрес ще ви помогне да се отървете от натрапчивата болка. Най-добре да го направите през нощта.

Широка марлена превръзка се потапя в гореща вода, така че да се нагрее добре. След това се усуква, изстисквайки излишната влага. Превръзката се сгъва няколко пъти и между средните слоеве се изсипва чаена лъжичка желатинов прах. Прилага се върху възпалената става, покрита с найлон, а отгоре се увива с вълнен шал или хавлиена кърпа. За по-голяма сигурност фиксирайте накрая с по-стегната превръзка.

За да се постигне максимален терапевтичен ефект, желатиновият компрес трябва да се поставя върху проблемната става ежедневно в продължение на поне седмица.

Желатин, разтворен във вода

Пълният курс на лечение ще изисква 150 грама прахообразен желатин. За един месец вечер ще трябва да приготвяте тинктура за сутрешен прием.

Принципът на приготвяне е прост. 2 непълни чаени лъжички желатин се заливат с половин чаша вода. Трябва да набъбне до сутринта. Не е необходимо да се нагрява, докато се разтвори. Достатъчно е просто да разредите набъбналия желатин с топла, но не гореща вода в съотношение 1:1 и да пиете на празен стомах, половин час преди хранене. Тази напитка може леко да се подслади. И е възможно да разредите желатиновата маса не с вода, а с всякакъв плодов сок.

Желатин в мляко

Всъщност, това обикновено млечно желе е вкусно домашно лакомство, което също така е и невероятно здравословно.

Рецепта: 2 чаени лъжички желатин се разреждат в 2/3 чаши топло обезмаслено мляко с няколко супени лъжици мед (в краен случай можете да замените меда със захар). Желатинът се оставя да набъбне за един час. След това сместа се загрява на огън, като се бърка постоянно, докато зърната се разтворят напълно. Не си струва да доведете желатина до кипене, в противен случай той просто няма да може да стегне по-късно. Първо се оставя млечната смес да се охлади при стайна температура и след това се поставя в хладилника до пълното й втвърдяване.

Препоръчва се прием на млечно-желатиновата смес поне 2-3 пъти седмично. Помага добре не само при неприятни усещания в ставите, но и при кървене от носа, а също така служи като добър начин за възстановяване на имунитета и укрепване на тялото след настинки.

Противопоказания и странични ефекти

Не се препоръчва прием на желатин под всякаква форма от хора, които страдат от повишено кръвосъсирване, предразположение към тромбоза и тромбофлебит, както и хора с оксалатни камъни в бъбреците и други прояви на уролитиаза или холелитиаза.

По времето, когато приемате желатин, не се изключва запек, възпаление на хемороидите, проблеми със стомашно-чревния тракт. Следователно, редовният допълнителен прием на сушени плодове, които имат слабително действие и отлично възстановяват чревната подвижност, е задължителна допълнителна мярка при такъв курс на лечение.

Можете да направите домашно приготвена хранителна добавка от сушени кайсии, сини сливи и сушени смокини (по 200 г всяка). Би било хубаво да добавите 50 грама суха сена към тази смес (обикновено се предлага в асортимента на аптеките). Всички компоненти се смесват старателно и се заливат с литър вряща вода, като след това се оставят да изстинат.

Готовата смес се съхранява в хладилник в стъклен буркан. Можете да я поставите във фризера, предварително опакована в пластмасови съдове. За да се нормализира работата на червата, достатъчно е да изядете една чаена лъжичка от това лекарство вечер, преди лягане, без след това да се страхувате от странични ефекти на желатина.

Източник: takprosto.cc

Артромин
Артромин – чешкото чудо за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *