ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли гимнастика за панкреаса?

Има специфични леки масажи на този орган с помощта на специални движения на коремните мускули и диафрагмата. Тези движения подобряват кръвообращението в тази област, както и нормалното оттичане на храносмилателните сокове от задстомашната жлеза и черния дроб. Те намаляват възпалението, отока и застойните явления, съпътстващи реактивния панкреатит. Тази гимнастика може да се прави и с профилактична цел. Упражненията се изпълняват няколко пъти на ден във всяко положение – лежейки, седейки или в изправено положение. Започнете с 3-4 завъртания, а след това постепенно увеличавайте натоварването, като стигнете до 9 завъртания. Вслушайте се в усещанията си: не трябва да изпитвате умора.

Вдишайте, издишайте и задръжте дишането. По време на дихателните паузи плавно, но достатъчно силно стегнете корема си, броейки до 3, а след това отпуснете коремните мускули.

Вдишайте, издишайте и задръжте дишането. По време на дихателната пауза колкото може по-силно издуйте корема, броейки до 3, и отпуснете мускулите, участващи в това движение.

Започнете да вдишвате, но по средата задръжте дишането за 1-2 секунди, след това продължете да вдишвате, буквално насочвайки въздуха „в корема си“ и леко изпъчете коремната стена. В края на това толкова специфично вдишване пак спрете, бройте до 3, издуйте корема, след това бързо отпуснете мускулите и продължете да броите до 6, като бавно стягате и изпъвате коремната стена. Издишайте и отпуснете коремните мускули.

Едновременно с издишването силно стегнете корема. Задръжте за няколко секунди и отпуснете коремните мускули. Активно надувайте корема при вдишване и отново го стягайте, когато издишвате.

  • Още веднъж напомняме, че различните инфекции наистина са опасни за възникване на диабет, защото някои вируси притежават способността на променят структурата на белтъчините от повърхността на клетките. В резултат на това имунитетът приема специалните бетаклетки за чужда тъкан и ги атакува. А това води до дефицит на инсулин в организма.

 Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *