ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са най-полезните билки за лечение на екзема

Екземата е хронично състояние, което причинява корички или лющеща се мехури, обриви, сърбеж и сухи петна по кожата. Тя засяга хората от всички възрасти. За облекчаване на това заболяване могат да бъдат полезни много билки, някои от тях имат външно приложение, други се прилагат външно.

Маслото от иглика намалява сърбежа, който е причинен от екзема. Приложението му е вътрешно, но само под контрол на лекар.Маслото от иглика съдържа гама-линоленова киселина, която често е дефицит при хората с екзема.

Маслото от жожоба се употребява външно и действа успокояващо на кожата. То не запушва порите и поради молекулярния си характер може да се смесва с други растителни екстракти и етерични масла, като по този начин се дава по голяма възможност за по-лесното му проникване в кожата. Маслото от жожоба е по ефективно при лечението на екзема, когато се смеси с масло от чаено дърво.

Звездицата е вид лековита трева, която допринася за прогонването на токсините от кожата, но основната и сила е, че успокоява сърбежа и раздразнението по кожата. Най- доброто и приложение за лечение на екзема е като се направи на чай и с помоща на памучна кърпа или тампон се налага върху местата засегнати от екземата.

Репеят е билка, която се използва за прочистването на токсините от слоевете на кожата. Тази билка се използва за лечение на екзема под формата на чай, от нея се използва само коренът всичко останало трябва да се изхвърли.

Маслиновте листа имат силно антисептично действие върху кожата и успешно се борят с екземата.

Червената детелина съдържа токоферол, който е мощен антиоксидант и е много полезен за облекчаването на екземи и други хронични заболявания на кожата. Смесете 1с.л. червена детелина, 1с.л.коприва и 1с.л. дилянка, тези билки залеите с един литър вода и варете 10 мин., след като сместа изстнине пиите от нея по 1-3 чаши на ден.Тази смес помага за облекчаване на сърбежа и болката при екзема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *