Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5-те най-ефикасни подправки и билки за сваляне на кръвната захар

Тези растения и подправки доказано помагат при повишени нива на глюкоза в кръвта. Кои са най-полезните билки за сваляне на кръвната захар? 

билки за сваляне на кръвната захар
Тук ще ви разкрием 5 билки, които помагат за регулиране на нивата на захар в кръвта

Високата кръвна захар е широко разпространен проблем в днешно време. Причината най-често е прекалената консумация на сладко и неправилни хранителни навици. Повечето хора не са наясно, че в голяма част от храните, които консумират, се съдържат огромни количества захар. Затова е важно да следите нивата на захар в кръвта си регулярно.

Глюкозата се набавя главно от въглехидратите, които консумираме, но тялото има способността да складира и да произвежда глюкоза от мазнини и протеини. Инсулинът се грижи захарта да бъде усвоена от всяка клетка, но когато организмът не отделя достатъчно от хормона, количествата захар се повишават.

 

Ето кои са 5-те най-ефективни подправки и билки за сваляне на кръвната захар.

 

1. Чесън
Веществата в чесъна имат свойството да разширяват кръвоносните съдове. Въпросният ефект от консумацията на чесън помага на организма да абсорбира желязото и захарта по-лесно. Също така действа защитно против свободните радикали в организма и понижава холестерола.

2. Риган
Популярната в Средиземноморието подправка се слави с антибактериалното си действие, а маслото от риган е популярно средство против въшки. Последни изследвания разкриват, че риганът помага също при чревни инфекции и понижава нивата на захар в кръвта.

риган, билки за сваляне на кръвната захар
Риган

3. Канела
Проведени изследвания стигат до извода, че ароматната подправка има свойството да понижава високите нива на глюкоза в кръвта. При хора с диабет тип 2 или резистентност към инсулин пиенето на 1 чаена лъжица на ден подобрява абсорбирането на хормона.

4. Градински чай
Проучване, проведено в Германия, потвърждава, че консумирането му на гладно понижава глюкозата в кръвта. Градинският чай се използва най-често за овкусяване на супи или месо.

5. Карамфил
Карамфилът е известен с аналгетичното, антибактериалното и противовъзпалителното си действие. Масло от подправката се използва при главоболие, зъбобол, кашлица и много други.

 

Включването на тези подправки и билки за понижаване на кръвната захар в диетата може да помогне значително

 

Включването на билки във вашата диета може да предложи потенциални ползи за понижаване на нивата на кръвната захар, подпомагане на управлението на диабета и насърчаване на цялостното здраве. Чесънът, риганът, канелата, градиинският чай и карамфилът традиционно се използват заради техните лечебни свойства и са показали обещаващи ефекти в проучвания, свързани с регулирането на кръвната захар.

Важно е да се отбележи, че те не трябва да заместват медицинското лечение и  предписаните лекарства. Важно е да се консултирате със здравен специалист, преди да направите значителни промени в плана си за управление на диабета или да добавите билкови лекарства към рутината си, особено ако вече приемате лекарства.

Включването на тези билки във вашето готвене може да бъде ароматен и приятен начин за потенциално подпомагане на управлението на кръвната захар. Въпреки това е от решаващо значение да поддържате балансирана диета, да не забравяте за редовна физическа активност и да следвате насоките на вашия лекар за ефективно управление на диабета и поддържане на цялостното здраве.

Не забравяйте, че индивидуалните реакции към билките може да варират и някои хора може да са по-чувствителни към техните ефекти от други. Редовното проследяване на нивата на кръвната ви захар и тясната работа със специалист ще ви осигури оптимално управление на болестта.

Източници: https://www.verywellhealth.com; dariknews.bg; https://pixabay.com

2 на цената на 1! Глюко баланс: Осигурете контрол върху кръвната захар

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “5-те най-ефикасни подправки и билки за сваляне на кръвната захар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *