ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НИВАЛИН / NIVALIN

Съдържа галантаминов хидробромид, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, калциев хидрогенфосфат дихидрат, талк

Предназначение

Уникалното българско лекарство НИВАЛИН се прилага в две форми – таблетки и разтвор за инжекции. Активна съставка на продукта е алкалоидът галантамин, който се съдържа в блатното кокиче.

Медикаментът има широко приложение в терапии при заболявания, свързани с централната нервна система. Подобрява предаването на нервни импулси в главния мозък, оптимизира пропускливостта на нервните пътища и проводимостта на периферните нерви. Използва се за лечение на неврити, миастения гравис, болестта на Алцхаймер, полиомиелит, детска церебрална пареза, мускулна дистрофия.

Как се приема

НИВАЛИН таблетки се приемат по време на хранене. Дневната доза и схемата на терапия, както и продължителността й трябва да бъдат определени от лекуващия.

Ако е пропуснат прием, обикновено се изчаква времето за следващия и се взема обичайната доза. Не удвоявайте с цел компенсация. Предозирането може да причини странични ефекти от рода на гадене и повръщане, болезнени коремни спазми, хипотония, забавен сърдечен ритъм, в редки случаи припадъци и кома. Проявата на подобни симптоми изисква незабавна медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на НИВАЛИН под формата на таблетки или инжектирането на препарата могат да причинят някои неприятни странични ефекти. При лечение с таблетки най-честите смущения са гадене и повръщане, но симптомите обикновено са преходни.

Сред честите симптоми са също забавяне на сърдечния ритъм, липса на апетит, влошено качество на съня, халюцинации, депресия, главоболие, тремор, сънливост и летаргия, болки в стомаха, диария, високо кръвно, мускулни спазми, загуба на равновесие и падания, умора, загуба на тегло.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НИВАЛИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Препаратът е противопоказан при тежка бъбречна и чернодробна недостатъчност, бронхиална астма; сърдечни заболявания, свързани със забавен ритъм, стенокардия, сърдечна недостатъчност; при епилепсия и хиперкинезии.

Ако терапията с НИВАЛИН причинява зрителни отклонения, забавени реакции и сънливост, влошена концентрация – пациентът не бива да шофира или да работи с тежки машини.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

При рискови пациенти се преценява индивидуално дали терапията с НИВАЛИН ще помогне или ще навреди. Отнася се до хора с язва на стомаха и дванадесетопръстника, хронична белодробна болест с бронхиален спазъм; задържане на урина или наскоро преживяна операция на орган от отделителната система; нарушен сърдечен ритъм и забавен пулс.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецени по информация от пациента дали съвместяването на други лекарства с НИВАЛИН може да има негативно въздействие върху здравето. Отнася се до продукти за хипертония и аритмии, антибиотици, антидепресанти, ритонавир, кетоконазол, атропин-съдържащи.

_

Усреднена цена в аптеките – 42 лв за 60 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “НИВАЛИН / NIVALIN

  1. Светла Иванова каза:

    Здравейте изписаха ми Нивалин 5 мг.
    Пие се по схема,но лекарката е забравила да ми я напише.
    Сега звъня ,сестрата ми каза ,че тръгнала извън страната още вчера и ще се върне след 20 април.
    А,аз трябва незабавно да го започна.
    Напишете ми цялата схема.
    От сърце ви благодаря.
    Лек ден и бъдете здрави и благословени…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *