ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Природни продукти за лечение на нощно напикаване при деца

Най-честите причини за нощното напикаване при деца са някои заболявания, като инфекция на пикочните пътища, запек, диабет, анемия, епилепсия, също така и трудно събуждане от сън, стрес, по-бавно развитие на централната нервна система, хормонални фактори, аномалии в гръбначния мозък.

Последните проучвания показват, че млякото и млечните продукти, кофеинът във всичките му форми както и пшеничните продукти са дразнещи за пикочния мехур и употребата им трябва да бъде ограничена. Също така да се избягват сладкиши, месо, изкуствени добавки и твърде много плодове. Най-вече да се избягва приема на много течности преди лягане.

Най-доброто лечение на нощното напикаване при деца идва от природата.

Давайте на детето отвара от 1 супена лъжица мед примесена с портокалов цвят всяка вечер преди лягане.

Чай от хвощ и маточина също дава добър резултат, той се дава по три пъти на ден, като последната доза трябва да дадете най-малко час и половина преди лягане.

Друго средство за лечение е приемането на две лъжици смлени орехи примесени с една лъжица стафиди преди лягане в продължение на 10-12 дни.

Масажирането на пикочния мехур в областа на таза също дава добри резултати за лечението на това заболяване при децата.

При остри случаи на нощно напикаване обаче трябва да се обърнете за консултация към вашия лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *