ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение но отит при деца

Отитът е инфекция на средното ухо, което се намира зад тъпанчето.Тази инфекция се получава, когато се блокира Евстахиевата тръба, а това блокиране се дължи на:

• Настинка на дихателните пътища

• Алергии

• Излагане на детето на цигарен дим

• Заразени сливици

Възпаление на средното ухо се среща при 75% от всички деца. Ушните инфекции се появяват най-често през зимата, те не са заразни, но могат да се разпространят сред група деца и да причинят и на тях ушни инфекции.

Диагнозата се поставя от лекар, като преди да я постави той трябва да проведе нужните изследвания. Лечението на отит при деца може да се проведе не само с лекарства. Употребата на билки е все по-често срещан и предпочитан метод за лечението на това заболяване. Тези билки обаче могат да предизвикат странични ефекти и затова е нужно да се консултирате с вашия лекар за това как да ги употребявате. Най-полезни са билковите капки за уши, съдържащи екстракт от невен, жълт кантарион, лопен и чесън. Ехинацеята се изписва при многократно повтарящи се инфекции на ушите. Тя се дава само под контрала на лекар.

Съществуват и някои хомеопатични лекарства, които успешно лекуват ушни инфекции при деца. За да ги използвате обаче трябва задължително да се консултирате с хомеопат.

Aconitum – за пулсираща болка в ушите, която идва внезапно след излагане на студ или вятър, както и при деца с висока температура и чиито уши са с ярък червен цвят.

Belladonna – за внезапна поява на инфекция придружена с болка, която често се разпространява към врата, зачервяване на лицето, включително зачервяване на ушите.

Chamomilla – за интензивна болка в ушите и екстремна раздразнителност при деца.

Hepar Sulphuricum – за остри болка и миризливо отделяне от ухото, което се случва в средата и в края на ушната инфекция.

Mercurius – добре за хронични инфекции на ушите, и особенно тези които се проявяват през ноща.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *