ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Антъни Уилям: Природни средства помагат за предотвратяване на хранително отравяне

Този списък с храни може да бъде мощна защитна бариера срещу хранително отравяне, ако предпочитате храна, приготвена навън

хранително отравяне
Природни средства помагат за предотвратяване на хранително отравяне

Много са природните средства, които имат невероятни лечебни свойства. Например, те могат да ви помогнат да избегнете хранително отравяне след хранене. Винаги трябва да бъдете внимателни, когато става въпрос за избора на ресторант, където можете да хапнете.

Антъни Уилям

Как да се предпазите от лошо храносмилане в заведения за хранене, прочетете в статията от блога на Антъни Уилям, която ви предлагаме днес.

Естествена защита от вредното влияние на храните, приготвени в ресторант

Динамиката на ежедневието налага често да прибягваме до услугите на заведенията за бързо хранене. Малко са работещите хора, които си носят домашно приготвена храна в офиса или на мястото, на което работят.

Колкото и да е добър ресторанта, в който приготвят храната, която предпочитате за обяд или за бърза вечеря, има някои особености, които я правят не особено полезна за храносмилането. Приготвеното в ресторанта „по домашна рецепта“ блюдо съвсем не означава, че липсват подобрители, които правят ястието хем по-вкусно (и пристрастяващо), хем по-трайно.

Затова се налага да противодействате по естествен начин на вредните съставки в бързо приготвената навън храна.

1. Капсули риган

Постарайте се да вземете капсула риган, преди да седнете на масата. Само една капсула може да предотврати хранително отравяне. Ако вземете ригана преди хранене, той ще бъде готов да се разнесе около храната в стомаха ви веднага щом започнете да ядете и да започне процеса на храносмилане.

Риганът е мощна защитна бариера срещу салмонела и ешерихия коли, които в противен случай биха могли да нанесат сериозна вреда на здравето ви.

2. Чесън

Искането ви да се добави чесън във варените и сурови ястия, когато сте в ресторант, може да бъде чудесна защитна мярка за храносмилането ви. Суровият чесън е мощно оръжие и има способността да се разпространява през стомаха и да убива бактериите.

3. Мащерка

Ако сте в ресторант, може да попитате дали в кухнята има свежа мащерка, която готвачът може да поръси върху ястието. Чувствайте се свободни да отправите подобна молба.

4. Мента

Чаят от мента може да бъде здравословна напитка, когато се храните навън. Въпреки че чаят от мента не е мощен антивирусен агент, той има ефективни антибактериални свойства. Изпийте тази напитка, преди да започнете да се храните или докато ядете.

5. Джинджифил

Унищожава бактериите в стомаха. Пиенето на чай от джинджифил преди и след хранене е отлична защитна мярка. Това е друг билков чай, който често трябва да си приготвяте преди да се храните с готова храна.

6. Лимон

Поръсвайки всякакви ястия с лимон, вие си осигурявате отлична защита. Ако решите да поръчате сурово ястие, изстискайте голямо количество лимонов сок върху него, дори във веган ресторант. Лимоновият сок може да действа като невероятен антисептик и да върши чудеса в тялото ви. Когато вечеряте навън, лимонът може да бъде ценна защитна мярка срещу храносмилателни разстройства

7. Морска сол

Винаги добавяйте щипка морска сол към храната си. Такава сол всъщност може да убие бактериите.

Изброените подправки може да ползвате както в ресторанта, така и у дома. Лесно може да спазвате препоръките и ако се храните в офиса.

Винаги трябва да бъдете внимателни, когато става въпрос за избора на ресторант, където можете да хапнете. За щастие, списъкът на продуктите по-горе може да бъде мощна защитна бариера срещу хранителни отравяния във всяко място, на което предлагат бързо приготвена храна.

В миналото може би несъзнателно сте се защитавали срещу сериозен случай на хранително разстройство, като изстискате лимон върху салатата си за вкус или поръчате чаша чай с мента. Сега вече знаете и други, допълнителни методи, с помощта на които не само да подобрите храносмилането, но и да се предпазите от натряване.

Не се колебайте да сложите допълнителен лимон в чантата си, преди да се отправите към ресторанта. Това тайно оръжие може да бъде решаващо средство, което ви помага да не се разболеете.

Източник: medicalmedium.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *